Ζουμερή και εύκολη συνταγή για σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.
Υλικά
Για την πίτα
sidagiΓια την πίτα
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
- 450 γραμμάρια σιμιγδάλη ψιλό
- 120 γραμμάρια αμιγδαλόψιχα τριμμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια νερό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν αρκετά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το μπεϊκιν,την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι,αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Περίπου 20 λεπτά πριν γίνει φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός του λικέρ.
- Βράζουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει να δένει το σιρόπι,για 2-3 λεπτά απ'την στιγμή που αρχίσει να βράζει.
- Ρίχνουμε το λικέρ και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Απόσυρουμε από την φωτιά.
- Βγάζουμε την γιαουρτόπιτα από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει.
- Χαράσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.