Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό τουρσί από παντζάρια.
Υλικά
sidagi- 3 μεγάλα παντζάρια κόκκινα
- 3/4 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 2 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 φύλλο δάφνης
- Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους ή φέτες.
- Καλύψτε με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεπλύνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Χρησιμοποιώντας λεπτό μαχαιράκι καθαρίζετε τη φλούδα από τα παντζάρια.
- Στη συνέχεια τα κόβετε σε κύβους.
- Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα παντζάρια σε 4-5 αποστειρωμένα βάζα των 250ml.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά.
- Αμέσως χύστε ζεστό υγρό μέσα στα βάζα αφήνοντας 2 εκ. από την κορυφή κάθε βάζου.
- Σφραγίστε βάζα και αφήνετε το μείγμα για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.
- Διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό μέρος για 4-6 μήνες.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.