Η κρητική διαφορά...
Υλικά
sidagi- Μισό κιλό μυζήθρα μαλακιά χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
- Μισό κιλό αλεύρι
- Ένα κουταλάκι αλάτι
- Τρεις κουταλιές λάδι
- Ένα ποτηράκι ρακή
- Ένα ποτήρι νερό
- Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, την τσικουδιά και το νερό.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό προς μέτριο ζυμάρι.
- Στο μεταξύ, παίρνουμε την μυζήθρα και τη λιώνουμε με το πιρούνι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες και ανοίγουμε μικρά φύλλα.
- Μέσα σε κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά μυζήθρα.
- Μαζεύουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και καλύπτουμε τη γέμιση φτιάχνοντας μικρή μπαλίτσα, την οποία ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε διάμετρο περίπου ενός πιάτου μεσαίου.
- Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία σε καυτό τηγάνι αφού το έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι γυρίζοντάς τις συνεχώς για να μην καούν.
- Τις περιχύνουμε με μέλι και τις σερβίρουμε ζεστές.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.