Ένα πολύ νόστιμο φαγητό.
Μια συνταγή για μοσχαράκι με πατατούλες στη γάστρα. Ένα πατροπαράδοτο Κυριακάτικο φαγητό για όλη την όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 μοσχαρίσιο κρέας [σπάλα] κομμένο σε κομματάκια
- 8 μεγάλες πατάτες για φούρνο κομμένες [*]
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
- 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 200 γρ. κασέρι σε κυβάκια
- 1 κύβο βοδινού λιωμένο σε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο.
- Το τρίβουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και του “κολλάμε” το σκόρδο να πάει παντού, σε κάθε μικρή τρυπούλα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το λεμόνι, το υπόλοιπο βούτυρο και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
- Σε γάστρα πήλινη απλώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με τον ζωμό, εναποθέτουμε επάνω τους το κρέας και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο βούτυρο.
- Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κυβάκια ανακατεύουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο για 15′ για να ροδίσει.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.