ο τέλειος συνδυασμός κοτόπουλο με ρύζι
Συστατικά
akispetretzikis- 3 φιλέτα κοτόπουλο
- χυμό και φλούδες από 2 λεμόνια
- δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 250 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 200 γρ. ρύζι basmati
- ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το δενδρολίβανο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.
- Μαγειρεόυμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.
- Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.
- Σερβίρουμε αμέσως για να μη στεγνώσει το φαγητό μας.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.