το γλύκισμα της γιαγιάς...
Συστατικά
Μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσουμε τα λουκούμια όταν είναι λιωμένα γιατί καίνε πολύ και πολύ βασικό όταν βάζουμε του κύβους σοκολάτας πάνω από το λουκούμι πρέπει το μείγμα να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει η σοκολάτα!
- 60 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κυβάκια (10)
- 20 μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- Ψιλοκόβουμε τα 200 γρ. σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στα 800 watt για 1-1,5 λεπτό.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μέσα στη σοκολάτα βουτάμε το κάθε μπισκότο μέχρι τη μέση του και μετά το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα .
- Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά . Ρίχνουμε μέσα τα λουκούμια και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας λιώνουμε τα λουκούμια ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει και να μοιάζει σαν μια σφιχτή πάστα.
- Με το που είναι έτοιμα τα λουκούμια, με μεγάλη προσοχή γιατί το μείγμα είναι καυτό, παίρνουμε κουταλιές (σούπας) και τις τοποθετούμε πάνω από τα μισά μπισκότα . Αμέσως τοποθετούμε και ένα κύβο σοκολάτας όσο είναι ζεστό το μείγμα του λουκουμιού.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπισκότα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσουμε τα λουκούμια όταν είναι λιωμένα γιατί καίνε πολύ και πολύ βασικό όταν βάζουμε του κύβους σοκολάτας πάνω από το λουκούμι πρέπει το μείγμα να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει η σοκολάτα!
akispetretzikis
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.