Εύκολη, νόστιμη και πάνω από όλα Ηπειρώτικη
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 πακέτο φαριν απ
- 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- 3 ή 4 αυγά
- Τυρί φέτα (500-600 γραμ.)
- 1 φακελάκι σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκειά
- ρίγανη,
- δύοσμο ή βασιλικό ψιλοκομένο
- και λίγο άνηθο ψιλοκομένο
Τρίβεις το κολοκύθι και το στύβεις καλά.
Το αφήνεις και λίγο στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.
Σε μια λεκάνη βάζεις το κολοκύθι και όλα τα υλικά χωρίς το τυρί.
Τα ανακατεύεις καλά να γίνει ένας χυλός προς το μαλακό όχι σκληρός.
Στο τέλος ρίχνεις τη φέτα τριμμένη στο χέρι όσο μεγάλη τη θέλεις.
Το ανακατεύεις ξανά καλά.
Λαδώνεις με πολύ λίγο λάδι το ταψί και βάζεις μέσα το χυλό.
Πριν την βάλω στο φούρνο πασπαλίζω επάνω ένα φακελάκι σουσάμι.
Ψήνεις στο φούρνο στους 180 - 200 μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή όρεξη... θα ξετρελαθείτε!!!!
ειδες οτι δεν μπορεις να γινεις μεγαλο σαιτ σαν κι εμενα και αρχισες να κλεβεις συνεργατες;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν φτανει που την τρως μονος σου και δεν δινεις κομματι σε αλλους την διαφημιζεις κιολας ε; αχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι η μόνη πίτα που τρώω και μου αρέσει!! μπράβο μαμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητά Μπουλούκια ας λέει ότι θέλει η "bleforada",
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ ξέρεις να μαγειρεύεις και σαν γευσιγνώστης ξέρεις και απολαμβάνεις το φαγητό.
Αυτή μόνο συνταγές με μακαρόνια ξέρει (μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με τυρί, μακαρόνια με σάλτσα)
Σε ευχαριστώ.
@tessable σιγά μη ξερει κι αυτά, ας είναι καλά η μαμά και κυρ Δήμος
ΑπάντησηΔιαγραφήτι γευσιγνωστης και τριχες σαβουροφαης ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ζηλευτε που μαγειρευω γκουρμε
ΑπάντησηΔιαγραφή@BLEFORADA αχαχαχαχαχ σαβουρέ εννοεις
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μην ξαναφας τοτε απο τα χερακια μας
ΑπάντησηΔιαγραφή