Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες!
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη γέμιση
Για 6-8 άτομα
- 1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700γρ.
- 250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- Αλατοπίπερo
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον αρακά, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.