μια εξαιρετική εκδοχή της γαλατόπιτας...
Υλικά :
Καλή επιτυχία!
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Λίγο ακόμα βούτυρο ή ηλιέλαιο για το πυρέξ
- Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
- Βάζουμε το γάλα σε μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί.
- Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι , το κορν φλάουρ και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα .
- Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίζει να αχνίζει (πριν βράσει) παίρνουμε δυο-τρεις κουταλιές με την μεγάλη κουτάλα της σούπας και το προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα .
- Αδειαζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο του μίξερ μέσα στη κατσαρόλα , στο γάλα που κοντεύει να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα.
- Περιμένουμε να πάρει βράση και τότε θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει .
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα .
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο .
- Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει λιώσει και έχει ενσωματωθεί στην κρέμα .
- Αδειάζουμε τότε την κρέμα αυτή σε καλά βουτυρωμένο ή λαδωμένο πυρέξ (20x30) και ισιώνουμε την επιφάνειά της με τη βοήθεια σπάτουλας .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί καλά .
- Μόλις κρυώσει λιγάκι , πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!
tasteoflife
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.