το άλλο γλυκό...
Υλικά
Για την βάση
glykestrelesΓια την βάση
- 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- Αλεύρι 1 φλιτζάνι
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
- 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
- 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
- γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
- 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
- γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
- 2 φλιτζάνια σαντιγί
- ξυσμένη σοκολάτα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
- Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
- Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
- Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
- Καλύψτε με την κτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.