ένα κλασσικό γλυκό της γιαγιάς
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το γλυκό2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες σόδα ανθρακούχα (υγρό)
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
4 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Χυμό ενός λεμονιού
1/4 της κούπας κονιάκ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το γλυκόΣε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια, τη μαστίχα τριμμένη και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σόδα ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 30 x 40 και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες περίπου μέχρι να πήξει.
Βάζουμε τα αμύγδαλα έτσι ώστε να έχει ένα κάθε κομμάτι που θα κόψουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το πάνω μέρος του.
Για το σιρόπι
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.