Ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Μια εύκολη συνταγή για ένα παραδοσιακό λαχταριστό φαγητό.
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό (λαιμό χωρίς λίπος ή πόδι χωρίς τα κόκαλα)
• 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
• 3 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη), χοντροκομμένες
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
• 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 ντομάτες σε φέτες [προαιρετικά]
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. [Αν έχετε χρόνο αφήστε το χοιρινό στη μαρινάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να βοηθήσει το χοιρινό να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και να γίνει πιο τρυφερό.]
2.Κόβετε τις πατάτες, το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες [προαιρετικά] σε φέτες και αλατοπιπερώστε με προσοχή ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας.
3.Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε 2-3 στρώσεις λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετείτε μέσα αρχικά τις πατάτες και από πάνω όλα τα άλλα υλικά συν τα υλικά τις μαρινάτας μαζί με τους χυμούς της. Κρατείστε τη λαδόκολλα από τις άκρες σταυρωτά, πιάστε με το χέρι σας στη μέση [ακριβώς πάνω από τη γέμιση] συμπιέστε και δέστε το σαν πουγκί με σπάγκο άκαυστο. [Μπορείτε να κάνετε και ατομικά πουγκάκια μοιράζοντας ισόποσα όλα τα υλικά.]
4.Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για [μιάμιση] 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες.
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό (λαιμό χωρίς λίπος ή πόδι χωρίς τα κόκαλα)
• 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
• 3 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη), χοντροκομμένες
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
• 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 ντομάτες σε φέτες [προαιρετικά]
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. [Αν έχετε χρόνο αφήστε το χοιρινό στη μαρινάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να βοηθήσει το χοιρινό να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και να γίνει πιο τρυφερό.]
2.Κόβετε τις πατάτες, το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες [προαιρετικά] σε φέτες και αλατοπιπερώστε με προσοχή ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας.
3.Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε 2-3 στρώσεις λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετείτε μέσα αρχικά τις πατάτες και από πάνω όλα τα άλλα υλικά συν τα υλικά τις μαρινάτας μαζί με τους χυμούς της. Κρατείστε τη λαδόκολλα από τις άκρες σταυρωτά, πιάστε με το χέρι σας στη μέση [ακριβώς πάνω από τη γέμιση] συμπιέστε και δέστε το σαν πουγκί με σπάγκο άκαυστο. [Μπορείτε να κάνετε και ατομικά πουγκάκια μοιράζοντας ισόποσα όλα τα υλικά.]
4.Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για [μιάμιση] 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.