Οι τύποι των επιβατών στα λεωφορεία

0

ιστορίες ...καθημερινής τρέλας

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μέρη που μπορείτε να βιώσετε ιστορίες ...καθημερινής τρέλας.

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά στη ζωή μας τα μέσα και είναι βέβαιο πως έχουμε συναντήσει περίεργους επιβάτες.

Προσωπικά τους έχω ταξινομήσει σε κατηγορίες. Δείτε τις και σκεφτείτε ποιους από τους παρακάτω είχατε την τύχη(;) να συναντήσετε!

Ηλικιωμένοι
Για καλή τύχη των ανθρώπων στους δρόμους, έχουν σταματήσει να οδηγούν, ή δεν έμαθαν ποτέ. Για κακή τύχη των συνεπιβατών τους όμως, θα βρεθούν στο ίδιο βαγόνι ή λεωφορείο κοντά τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι αρκετά και οφείλουμε να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά, όμως η περιέργειά τους δεν έχει όριο.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για κυρίες κοντά στα 70. Είναι αυτές που με το που θα σταματήσει απότομα ο οδηγός θα αρχίσουν τα αποδοκιμαστικά «Τς τς τς». Όταν μάλιστα θα μπουν στο μέσο, «σκανάρουν» το χώρο για να βρουν που κάθονται νέοι και νέες. Τι κι αν έχει άδεια θέση δίπλα; Η ηλικιωμένη θα κάτσει ακριβώς πάνω από τον νεαρό ή τη νεαρή και με επικριτικό βλέμμα και μελιστάλαχτη φωνή θα αναφωνήσει: «Θα σηκωθείτε να κάτσω λίγο;». Αντιμετωπίζουν το χτύπημα του εισιτηρίου, όπως οι πιστοί το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα, ενώ το κατέβασμα από το λεωφορείο θυμίζει λίγο από Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα. (βαθμός ενόχλησης 9/10)

Γκατζετάδες
Πρόκειται για νέα κατηγορία λόγω δημοτικότητας των smartphone και εξέλιξης τεχνολογίας. Οι γκατζετάδες επιβάτες αδημονούν να βρουν μια θέση. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα θα σηκώσουν τα μάτια από το κινητό ή το pad τους μόνο όταν πρέπει να κατέβουν. Θα τους δείτε να τρίβουν με μανία το κινητό τους (Fruit Ninja) να το στρέφουν δεξιά και αριστερά (Need for Speed Most Wanted) ή απλά να χαζεύουν και να γελάνε μόνοι τους (Facebook). Οι ηλικίες σε αυτή την κατηγορία ποικίλουν. (βαθμός ενόχλησης 3/10)

Μουσικόφιλοι
Ο χαρακτηρισμός δεν τους αντιπροσωπεύει. Θα τους «πάρει το αυτί σας» με το που θα μπουν στο λεωφορείο. Ο λόγος; ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ! Οι πλανόδιοι μουσικοί που θα μπούνε να παίξουν ακορντεόν, φαντάζουν ουρί του παραδείσου μπροστά στους.

Τα χειρότερα αρχίζουν όταν έρχονται να κάτσουν δίπλα σας. Τι κι αν έχετε πονοκέφαλο; Οι μουσικόφιλοι, που συνήθως είναι μικροί σε ηλικία, θα ακούσουν όσο πιο δυνατά γίνεται το αγαπημένο τους κομμάτι. Αν και δεν πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες στη μουσική …η κατηγορία αυτή, εστιάζει σε τρία είδη: χέβι μέταλ, ηλεκτρονική μουσική (τα γνωστά μπιτάκια) και R’n’B. Απαραίτητο αξεσουάρ για τα δύο τελευταία είναι τα μεγάλα ακουστικά. (βαθμός ενόχλησης 8/10)

Παρέα από το σχολείο
Οι συγκεκριμένοι επιβάτες είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με κακία, μιας και αρκετοί –όπως και εγώ- έχουν υπάρξει μέλος τους. Η διάθεση που έχεις μετά το σχολείο ανεβαίνει στα ύψη και ο τόνος της φωνής, τείνει να ανεβαίνει χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αν και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, πλέον καταλαβαίνω το κατσάδιασμα των μεγαλυτέρων ή ακόμα και των οδηγών. Η βαβούρα, τα σπρωξίματα και τα γέλια, μπορεί να καταλήξουν εκνευριστικά για τους υπόλοιπους. Τα πράγματα  στο λεωφορείο γίνονται χειρότερα, εάν τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν γυμναστική την 7η ώρα. (βαθμός ενόχλησης 5/10)

Ταξίδι στο άγνωστο
Όλοι έχουμε βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση, όταν μας έχουν δώσει λανθασμένες οδηγίες ή δεν ξέρουμε που ακριβώς σταματάμε. Θα ρωτήσουν σχεδόν έναν-έναν τους επιβάτες του λεωφορείου ή θα κάνουν αγώνα δρόμου μέχρι τον οδηγό, για να μάθουν την πολυπόθητη πληροφορία. Εάν βέβαια δεν γνωρίζει κανείς να τους κατατοπίσει κατάλληλα, βλέπεις στα μάτια τους το βλέμμα της απογοήτευσης και του φόβου πως έχουν χαθεί. (βαθμός ενόχλησης 2/10)

Υπνο(επι)βάτες
Η κούραση μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς οπουδήποτε. Χωρίς υπερβολή. Οπουδήποτε! Τα αστικά λεωφορεία έχουν την τάση να φαίνονται σε μερικούς τόσο άνετα, όσο τα κρεβάτια τους. Θα τους δείτε να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μάτια τους με κάθε τρόπο, μέχρι να παρασυρθούν στην αγκαλιά του μορφέα.

Όσοι κοιμούνται τείνουν να ακουμπάνε στο τζάμι ή να αφήνουν το κεφάλι τους να πέφτει προς τα μπρος ή προς τα πίσω. Και οι τρεις αυτοί τύποι προσφέρουν απίστευτες στιγμές γέλιου, όταν το λεωφορείο περνάει από λακούβες. Τα άτομα που κοιμούνται στα λεωφορεία γίνονται ενοχλητικά μόνο σε δύο περιπτώσεις:
α) όταν ροχαλίζουν και
β) όταν στηρίζονται πάνω σας για να κοιμηθούν (βαθμός ενόχλησης 3/10)

Μελετηροί
Πρόκειται για έναν εναλλακτικό και έξυπνο τρόπο να περάσετε την ώρα σας στο λεωφορείο. Οι συγκεκριμένοι θα σας κουράσουν μόνο, όταν είναι όρθιοι και προσπαθούν να ισορροπήσουν και να διαβάσουν ταυτόχρονα.

Συνήθως θα κάτσουν και θα βγάλουν ένα βιβλίο ή εφημερίδα για ανάγνωση, περνώντας το χρόνο πάνω στο λεωφορείο δημιουργικά για την ενημέρωση ή την ψυχαγωγία τους.

Η συγκεκριμένη ομάδα σχεδόν πάντα τραβάει τα βλέμματα των υπολοίπων καθώς αναρωτιούνται τι διαβάζουν. Ειδικά εάν πρόκειται για εφημερίδα αρκετοί είναι αυτοί που θα κάνουν «ζογκλερικά» για να ρίξουν μια ματιά στο εξώφυλλο και τους κεντρικούς τίτλους. (βαθμός ενόχλησης 1/10)

Παράνομος επιβάτης
Όλοι έχει τύχει να μπούμε σε μέσα μεταφοράς χωρίς να χτυπήσουμε εισιτήριο. Πολλοί μάλιστα είναι και αυτοί, ανάμεσά τους και ο γράφων, που σπάνια ακυρώνουν εισιτήριο στις διαδρομές τους. Συνήθως έχουμε τα μάτια μας 14 για ύποπτες εισόδους ελεγκτών. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, που δείχνουν με κάθε τρόπο την παρανομία τους.

Θα τους δείτε να είναι καρφωμένοι όλη την ώρα στις πόρτες και να είναι έτοιμοι να πηδήξουν ανά πάσα στιγμή από το όχημα, ακόμα και αν είναι εν κινήσει. Τα άτομα αυτά σας προκαλούν άγχος με τη στάση τους και το βλέμμα τρόμου σε κάθε στάση μέχρι την αποβίβασή τους. (βαθμός ενόχλησης 4/10)

Πικ νικ
Οι χρόνοι είναι πλέον περιορισμένοι και αρκετοί είναι αυτοί που τις ώρες που συνήθως τρώνε βρίσκονται στο δρόμο. Τι συμβαίνει όμως όταν αποφασίζουν να φάνε την ώρα που βρίσκονται στα μέσα μεταφοράς; Συχνότερα θα τους δείτε να τρώνε κρυφά κάποια τυρόπιτα ή σαντουιτς. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι, που με μεγάλη άνεση βγάζουν ακόμα και ταπεράκι μέσα στο λεωφορείο! Οι μυρωδιές προκαλούν τα βλέμματα όλων και δεν είναι παράλογο, όταν τους γίνονται οι παρατηρήσεις.  (βαθμός ενόχλησης 7/10)

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top