Μην τρελαίνεσαι, είναι ευκολότερο απ' όσο ακούγεται... Το donut το σωστό, το αντρικό!
Και λαχταριστότερο απ' όσο φαντάζεσαι! Συνόδευσέ τα με... Ray-ban.
Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
- 1/3 κούπας γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές του γλυκού λάδι
- 1 μεγάλο αβγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κλωναράκι βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1. Ζέστανε το γάλα και ρίξ' το στο μπολ του μίξερ μαζί με τη μαγιά. Ανακάτεψέ τα ελαφρώς και άφησέ τα στην άκρη για 10 λεπτά.
2. Πρόσθεσε κατόπιν στο μπολ το αβγό, τη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
3. Κοσκίνισε το αλεύρι σιγά-σιγά στο μείγμα και χτύπησέ το σε μεσαία ταχύτητα για 8 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
4. Λάδωσε ένα μεγάλο μπολ και τοποθέτησε μέσα το ζυμάρι, σκέπασέ το με μια πετσέτα ή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστή θερμοκρασία (στον θάλαμο του φούρνου, σε καλοριφέρ κλπ.) για 1-1,5 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος του.
5. Στρώσε λαδόχαρτο πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και λάδωσέ το ελαφρώς με 2 κουταλιές λάδι. Αλεύρωσε κατόπιν τον πάγκο, βγάλε το ζυμάρι και δούλεψέ το για ελάχιστα λεπτά, ώστε να αποκτήσει ελαστικότητα.
6. Χώρισε το δουλεμένο ζυμάρι σε 6 κομμάτια και μορφοποίησέ τα σε μπαλίτσες. Τοποθέτησε μετά τα 6 donuts στη λαμαρίνα, κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησέ τα πάνω στον πάγκο για καμιά ωρίτσα ακόμα.
7. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
8. Με ένα πινελάκι, λάδωσε την επιφάνεια των donuts με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι που σου έχουν απομείνει. Ψήσ' τα μετά για 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όγκο και να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
9. Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολάκι. Αφού ψηθούν τα donuts, ρόλαρέ τα μέσα στο μείγμα για να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της κανέλας...
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.