Οι 12 θανάσιμες πεθερές...


και πόσο μαμάκιας είναι ο καλός σου.

Είναι ένας τύπος, εντελώς μαμάκιας. Και κάποια στιγμή αποφασίζει να παντρευτεί..

Η γυναίκα του, τού μαγειρεύει, και όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο και δοκιμάζει το φαγητό λέει:

- Καλό το φαγητό που μαγείρεψες, γυναίκα, αλλά της μαμάς είναι καλύτερο!
Η γυναίκα του σιδερώνει αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:

- Καλά σιδερώνεις, γυναίκα, αλλά η μαμά μου τα ρούχα τα κολλάριζε!
Η γυναίκα του συγυρίζει το σπίτι αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:

- Ωραία έχεις τακτοποιήσει το σπίτι, αλλά η μαμά μου όταν συγύριζε το διακοσμούσε κιόλας...!

Τα παίρνει η γυναίκα του μια μέρα, και πάει σε ένα μαγαζί και αγοράζει κάτι σέξι μαύρα εσώρουχα, ζαρτιέρες, στρινγκάκια κ.λ.π. Σκέφτεται, θα τα φορέσω, θα ανάψω κεριά, θα βάλω απαλή μουσική και θα τον περιμένω. Τι στο καλό, θα την ξεχάσει τουλάχιστον για απόψε τη μάνα του...

Με το που γυρίζει ο τύπος από το γραφείο, βλέπει τα φώτα στο σπίτι κλειστά, και τη γυναίκα του με τα μαύρα εσώρουχα και τρελαίνεται....

- Γιατί φοράς μαύρα;! Έπαθε τίποτα η μάνα μου;!

Το ζώδιο της μαμάς του επηρεάζει άμεσα τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του αγαπημένου σας. Άλλωστε, είτε το θέλετε είτε όχι, η μαμά ήταν η πρώτη γυναίκα της ζωής του, η πρώτη γυναίκα της ζωής του, η πρώτη του αγάπη, ο έρωτάς του!

Μάθετε λοιπόν πώς να προφυλαχθείτε εσείς, μόνη κι απροστάτευτη κορασίδα, φτωχή πλην τίμια, από το πιο επικίνδυνο ζευγάρι του κόσμου: αυτόν και τη μητέρα του! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μητέρα του: τα ανεξίτηλα χαρακτηριστικά σημάδια που αφήνει στην προσωπικότητα του συντρόφου σας, για να μάθετε πως να τα χειρίζεστε και να ζήσετε εσείς καλά και η μαμά του καλύτερα!!!

Όταν οι γυναίκες αναφέρονται στο αρσενικό είδος, είναι διατεθειμένες να προσπεράσουν οποιοδήποτε ελάττωμα, εκτός από ένα: Δεν αντέχουν το παιδί της μαμάς. Αυτό που τα θέλει όλα χωρίς να δίνει τίποτα, το αιώνιο μωρό, που για να το καταλάβουν, ενσαρκώνουν ένα ρόλο που θέλουν ν' αφήσουν οριστικά πίσω τους: αυτόν της ερωτικής και υποταγμένης συντρόφου, που υφίσταται, υποφέρει και καταπίνει δηλητήριο χωρίς αναπνοή, και σε αντάλλαγμα των περιποιήσεων δέχεται αγνωμοσύνη και σποραδικές εκδηλώσεις στοργής.

Όμως, υπάρχει ακόμα το παιδί της μαμάς; Υπάρχει, ναι υπάρχει και τ' άστρα μπορούν να σας βοηθήσουν να το ανακαλύψετε με βάση το ζώδιο της μαμάς του γιατί, αυτή είναι η τρομακτική αλήθεια, ένα τέτοιο παιδί εσείς οι γυναίκες είσαστε έτοιμες να το γεννήσετε και να το γαλουχήσετε με τη σειρά σας!!

Ακριβώς έτσι, πράγματι, κάθε μητέρα αφήνει ένα αποτύπωμα ανεξίτηλο στο χαρακτήρα του γιου. Για παράδειγμα, μια μητέρα-κλώσα, υπερβολικά προστατευτική, δίνει στον γιο της αντίστοιχη ανατροφή, που θα κάνει τις άλλες γυναίκες να υποφέρουν.

Διάβασε για να πιστέψεις...

Αν η μαμά του είναι ΚΡΙΟΣ
Εκείνος (γνήσιος απόγονος της κυρά-Κριαρίνας) ελπίζει ότι εσύ θα πάρεις στο χέρι σου την κατάσταση!
Δεν ζητά θαύματα ούτε στην κουζίνα ούτε στα… υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, όμως κρυφά μέσα του πιστεύει ότι τα προβλήματα θα λύνονται γρήγορα, χωρίς αυτός ν' ασχολείται.
Συνηθισμένος από μικρός ν' αντιμετωπίζει τη μητρική επιθετικότητα της μάνας Κριού, υιοθέτησε γι' αυτό το λόγο μια τέλεια μέθοδο επιβίωσης, ώστε να ξεφεύγει με διπλωματία από τα «πυρά» μιας επίσης ενδεχομένης επιθετικής συντρόφου: στο πλευρό του θέλει ωστόσο κατά βάθος μια γυναίκα σαν τη μαμά του!
Μπορεί λοιπόν να εναντιωθεί ως νέος Σβαρτζενέγκερ σ' έναν «συμπαγή τοίχο» με εκρήξεις οργής ώστε να τον γκρεμίσει, αδιαφορώντας αν ο «δυναμίτης» που θα χρησιμοποιήσει «σκοτώσει» τον έρωτά του ή ακόμα και τον ίδιο!
Τη στιγμή λοιπόν που ξεσπούν τα νεύρα του, δεν μπορείς να τον ηρεμήσεις μιλώντας για τις υπευθυνότητες του. Ακόμα και αν το σπίτι… πλημμυρίσει δεν μπορείς να τον επιπλήξεις ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Το motto ότι η γυναίκα «σωπαίνει, αρέσει και προσέχει το σπίτι» είναι το μυστικό του όνειρο, που έρχεται στην επιφάνεια, κάθε φορά που η οικιακή ειρήνη ταράσσεται από μικρές ή μεγάλες τραγωδίες.

Στον έρωτα: Δεν εκδηλώνει τα αισθήματα του και αρκετά συχνά δεν ξέρει καν να τα προβάλλει.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Λιονταρίνα αυταρχική, μια Τοξότης ενθουσιώδης. Μια Υδροχόος ανεξάρτητη.

Αν η μαμά του είναι ΤΑΥΡΟΣ
Είναι το κλασικό παιδί της μαμάς, συνηθισμένο σε υψηλά επίπεδα γυναικείας δραστηριότητας στο σπίτι.
Έχει καλομάθει σε γευματάκια νόστιμα, σε κοστούμια ή πουκάμισα φρεσκοπλυμένα, σε σπίτι πεντακάθαρο και τακτοποιημένο, σε μπάνιο αστραφτερό σαν καθρέφτη.
Σαφώς, αυτός δεν κουνάει ούτε το μικρό δακτυλάκι του, γιατί όλα αυτά τα θαύματα πραγματοποιούνται από το «υποταγμένο θηλυκό». Στην περίπτωση που η «επάγγελμα γυναίκα» τα πάρει στο κρανίο, τότε ο κύριος «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» απαντά με μια παιδική ακαταστασία ή μ' ένα αθώο βανδαλισμό, ανάλογα με το χαρακτήρα του. Αφήνει στο πέρασμα του τρίχες στο νεροχύτη, λακκούβες με σαπουνάδες μπροστά από την μπανιέρα, παπούτσια, βρόμικα πανιά και ξε-ζευγαρωμένες κάλτσες, κάνοντας ακόμα και μια αγία-γαϊδάρα να χάσει την υπομονή της!
Και το κερασάκι στην τούρτα; έχει το θράσος να φωνάξει πως «κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με αυτό το αχούρι»! Να ξεσπάσει όλο επιθετικότητα αν από το ψυγείο λείπει το γάλα, να κάνει τον προσβεβλημένο αν στα βιβλία του υπάρχει σκόνη και κάτω από το τραπέζι ψίχουλα.
Περίμενε κάποια στιγμή ΚΑΙ τη μοιραία φράση «η μητέρα μου έκανε αυτό ή εκείνο καλύτερα από εσένα» ή «πόσο ωραία ήταν η ζεστή σούπα ή η ρώσικη σαλάτα ή η τούρτα της γιαγιάς από τη μαμά ΜΟΥ!».

Στον έρωτα: Δεν κρύβει τα αισθήματα του, αλλά είναι συνεχώς «πεινασμένος» για φανερές εκδηλώσεις της στοργής σου.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Ταύρος εξαιρετική μαγείρισσα (τουλάχιστον η Αργυρώ), μια Καρκίνος μητρική, μια Λιονταρίνα ανεκτική, μια Αιγόκερως δραστήρια.

Αν η μαμά του είναι ΔΙΔΥΜΟΙ
Του αρέσει να έχει δίπλα του μια σύντροφο ζωηρή, (χαζό)χαρούμενη, εύθυμη, με χιούμορ και πάντοτε σε κίνηση -φυσική και πνευματική.
Θέλει να νιώθει συνεχώς ξελογιασμένος, χαϊδεμένος, χαρούμενος. Όταν είσαι κακόκεφη, δεν έχεις διάθεση να κάνεις το ζωηρό παιδί ή να λες ανοησίες, τότε εκείνος κάνει τον κλόουν, σε κοροϊδεύει και κάνει γκριμάτσες για να σου αποσπάσει ένα χαμόγελο.
Προκαλεί σύγχυση και ανακατωσούρες, δεν έχει ωράρια, δεν ξέρει πού να βάλει τα πράγματά του και τρελαίνεται αν το σπίτι ΔΕΝ είναι κέντρο διερχομένων: μακρινά ξαδέρφια, γείτονες, συνάδελφοι από τη δουλειά, φίλοι των φίλων.
Όλα γύρω του πρέπει να έχουν ένα γρήγορο ρυθμό, γι' αυτό χάνει την υπομονή του αν κάνεις πολλή ώρα να ντυθείς, αν κάθεσαι ώρες για να καλλωπίζεσαι απέναντι στον καθρέφτη. Ευχαρίστως γίνεται μάγειρας , κάνει… γυμναστικές επιδείξεις με την ηλεκτρική σκούπα ή φρεσκάρει τους τοίχους μ' ένα βρεγμένο πανί.
Έχει ένα μεγάλο προτέρημα: σ' αφήνει να πηγαινοέρχεσαι χωρίς να ζηλεύει ή να υποπτεύεται ότι στην ατζέντα σου έχεις σημειωμένα ραντεβού. Δεν είναι λίγο αυτό… ειδικά όταν ΕΧΕΙΣ (ξέρεις εσύ)…

Στον έρωτα: Δεν είναι πλασμένος είναι για χάδια ή συναισθηματικές περιπτύξεις, αλλά για ατέλειωτες συζητήσεις και έντονες πνευματικές… συνεργασίες ακόμα και την ώρα του έρωτα, όπου, αντί για οργασμό, μπορεί να σου προκύψει… διάλεξη!

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Κριός πάντα σε κίνηση, μια Ζυγός με χιλιάδες φίλους, μια Τοξότης έτοιμη για ταξίδια, μια Υδροχόος… διαφορετική.

Αν η μαμά του είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στα τοπ του γιού της μαμάς-κλώσας βρίσκεται καμαρωτός-καμαρωτός ο «νεοσσός της» στην πρώτη θέση.
Εννοείται ότι από το ξεκίνημα της σχέσης σας, περιμένει να είναι τον φροντίζεις προσεκτικά, να τον «ταχταρίζεις» και να τον νταντεύεις καθημερινά -φυσικά και ψυχικά- ακριβώς όπως έκανε ή συνεχίζει να κάνει η γλυκιά και τρυφερή μανούλα του.
Είναι μη… αποδοτικός στα πρακτικά ζητήματα και ανίκανος να κατανοήσει τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η τυπική γυναίκα «του γιου της μαμάς» (εσύ δηλαδή).
Γίνεται φανερό από την πρώτη στιγμή της συμβίωσης ότι δεν περιμένει κάτι λιγότερο από τη σύντροφο του και στο δικό σας σπίτι, όπου ενίοτε παριστάνει το ανυπεράσπιστο (από εσένα, την «κακούργα») θύμα, ενώ έξω, στη δουλειά του, τους έχει όλους «του χεριού του».
Από εσένα θα ζητήσει να του κάνεις πιο εύκολη τη ζωή φροντίζοντας τον ή ικανοποιώντας τις επιθυμίες του, χωρίς όμως να του κάνεις τη μαμά, γιατί είναι ξεκάθαρο πως είναι σε μάχη με την «υπόγεια» δύναμη της γυναίκας-μητέρας.

Στον έρωτα: Ξέρει τι είναι η γλυκύτητα και η τρυφερότητα και τα προσφέρει χωρίς να τσιγκουνεύεται.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Ταύρος που του προσφέρει σιγουριά, μια Λέων διατεθειμένη να τον υιοθετήσει, μια Παρθένος έτοιμη να τον φροντίσει, μια Ιχθύες ευαίσθητη και περιποιητική.

Αν η μαμά του είναι ΛΕΩΝ
Τα βλέπει όλα με μεγαλοπρέπεια, ακόμα και τη σύντροφο του και γι' αυτό δεν μπορεί να δείχνει δειλία, αβεβαιότητα ή συμπεριφορές σεμνές και ταπεινές.
Στα must της καθημερινότητας; Ποτέ μα ποτέ ρόλεϊ στο κεφάλι ή ρόμπες κλαρωτές από το κινέζικο της γειτονιάς ή μαλλιά αχτένιστα. Του αρέσει φυσικά η μαγείρισσα, η νοικοκυρά, η δουλάρα με το συμπάθιο. Αρκεί να μην είναι παρών όταν η δούλα (ναι, εσύ) ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού ή με το πλύσιμο, εκτός και αν έχεις την ικανότητα όλα αυτά να τα κάνεις με τη σιγουριά μιας lady που μόλις (να, πριν από δέκα λεπτά) απέλυσε το υπηρετικό προσωπικό της.
Στα θετικά του; Δεν έχει πρόβλημα αν ξοδεύεις πολλά για το σπίτι ή για τον εαυτό σου και δεν νοιάζεται να κάνεις οικονομία στο φαγητό ή τις διακοπές σας.
Σε προτιμά δυνατή, σίγουρη ή ικανή να τον βγάζεις ασπροπρόσωπο στο σπίτι και έξω απ' αυτό, γι' αυτό απαιτεί από εσένα να ντύνεσαι κομψά και να έχεις ένα σαλόνι στα όρια της μεγαλοπρέπειας των… Βερσαλλιών για να δέχεστε τους φίλους σας.
Σε αφήνει ελεύθερη στην προετοιμασία των γευμάτων αλλά και κάθε είδους… διασκέδασης.
Αν ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεων του, (καταραμένη κρίση) θα πρέπει εσύ η ίδια να κάνεις το παν για να δημιουργήσεις μια απατηλή εμφάνιση πλούτου και αφθονίας (εδώ σε θέλω μάγκα μου). Σε αφήνει ν' αναλάβεις το ρόλο του ηγέτη, συχνά όμως μόνο για την ευχαρίστηση να τον… αντικαταστήσεις προσωρινά.

Στον έρωτα: Είναι γεμάτος από ορμές ενθουσιασμού και φλογερό ταμπεραμέντο, που δύσκολα το ισοπεδώνεις για… ποταπά πάθη.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Κριός πολυπράγμων, μια Δίδυμος μπριλάντι, μια Λιονταρίνα μεγαλοπρεπής, μια Αιγόκερως δεσποτική.

Αν η μαμά του είναι ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Του αρέσει να σε βλέπει και να σε φαντάζεται πονηρή και γαλιάντρα (στην περίπτωση που δεν είσαι τίποτε από αυτά) ωστόσο αρκείται σε μια υπάκουη, εξυπηρετική και «έτοιμη να θυσιαστεί», που να έχει ανάγκη τις συμβουλές του! Α, και το λογαριασμό του στην τράπεζα.
Δεν έχει γνώμη πάνω σης γυναίκες ή του φαίνεται φυσικό ότι εσύ ζεις στη σκιά του και απλά του κάνεις την υπηρέτρια. Δεν βλέπει με καλό μάτι δραστηριότητες που θα σε κρατούν έξω από τους τοίχους της οικίας και θα σε υποχρεώνουν να παραμελείς τις ιερές υπηρεσίες στο σπίτι, εκτός αν είναι δουλειά λίγων ωρών (κάτι σε part time είναι οκ) και χρειάζεται για να ενισχυθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Χαίρεται όταν σε βλέπει να βουρτσίζεις, να λουστράρεις, να καθαρίζεις κάθε χιλιοστό του σπιτιού (τέτοιος σαδισμός). Αυτή εξάλλου είναι η εικόνα της μαμάς που έχει φάει στη μάπα από την τρυφερή του ηλικία.
Συχνά-πυκνά δίνει την εντύπωση ότι αυτός είναι μανιακός (άντε καλέ!) με την καθαριότητα και την τάξη: για παράδειγμα, ο τύπος που δεν βγαίνει από το λουτρό αν πρώτα δεν καθαρίσει ό, τι έχει λερώσει στο πέρασμα του. Ενίοτε όμως προκύπτει και το αντίθετο «πακετάκι»: να απαιτεί την τάξη χωρίς να είναι σε θέση να το κάνει, αντιθέτως, να έχει την ικανότητα να προκαλεί το χάος. Ο πρώτος τύπος είναι καλύτερος από τον δεύτερο, γιατί συμβάλλει τουλάχιστον στη δημιουργία και τη διατήρηση όσων απαιτεί.

Στον έρωτα: Ανησυχεί περισσότερο για τις πρακτικές εμφανίσεις της σχέσης, γι' αυτό δεν ακούει την καρδιά και δεν αφήνεται εύκολα σε συναισθηματισμούς και συγκινήσεις. Κλαίει μόνο με εκπομπές τύπου «έχεις πακέτο», ειδικά όταν το παιδί ξαναβρίσκει την ξενιτεμένη μητέρα.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Παρθένος σεμνή, μια Ιχθύες υπάκουη, μια Ζυγός με εκτίμηση στον εαυτό της.

Αν η μαμά του είναι ΖΥΓΟΣ
Γι' αυτόν ο παράγοντας της αισθητικής είναι πάντα στην πρώτη θέση. Είναι ραφινάτος και του αρέσει να περιβάλλεται από όμορφα πράγματα -δεν ανέχεται την ακαλαισθησία, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από την πλευρά της συντρόφου του (μαντέψτε για ποιάν χτυπάει η καμπάνα).
Ξέρει να επιλέγει με ενστικτώδη σιγουριά τη σωστή κορνίζα ή τo μέρος του σπιτιού που θα μπει το κάδρο (της μανούλας).
Επιδεικνύει μια εμμονή στην απονομή της δικαιοσύνης, που μπορεί να τον κάνει να φανεί παρανοϊκός. Ως γνωστός «αναποφάσιστος», χάνεται κυριολεκτικά. Δεν ξέρει να διαλέγει ανάμεσα σε πολλά όπως, για παράδειγμα, στα ηλεκτρικά είδη, αλλά επιμένει να απορρίψει μια συσκευή που γι' αυτόν δεν είναι αρκετά «σικ» ή ένα εξάρτημα που του χάλα την αισθητική του.
 Στο σπίτι δεν έχει την απαίτηση τα πάντα να λάμπουν και να αστράφτουν, αλλά να είναι τακτοποιημένα με γούστο. Η έλλειψη καθαριότητας ας υπάρχει (στοίβα η σκόνη κάτω από τα χαλιά), αρκεί να μην φαίνεται.
Η τάξη μπορεί ν' απουσιάζει, αρκεί να μην γίνεται αντιληπτή από τις «κεραίες» του: δηλαδή στα ράφια της ντουλάπας, στην αποθήκη που δεν πάει ποτέ ή στα συρτάρια σου που ΔΕΝ ψάχνει.
 Δεν δέχεται την ακαταστασία και την ανεπαρκή καθαριότητα όχι στην ουσία, αλλά στην όψη. Ένα άλλο καλό που έχει; Ό,τι θελήσεις ή ό,τι ζητήσεις, το παίρνει στα σοβαρά δείχνοντας σου πάντα μεγάλο σεβασμό.

Στον έρωτα: Αντιμετωπίζει την έλλειψη της συνεργασίας ή της τρυφερότητας με την εκτίμηση και τη δικαιοσύνη. Είναι ευαίσθητος περισσότερο σε ερεθίσματα αισθητικά παρά σαρκικά.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Δίδυμος ευαίσθητη στο ωραίο, μια Λιονταρίνα με σίγουρο γούστο, μια Ζυγός εξίσου ραφινάτη.

Αν η μαμά του είναι ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Άνδρας πολύπλοκος και ολίγον τι «στριμμένος», απαιτεί από τη σύντροφο του μια ακτινοβολία σίγουρης μαγνητικής γοητείας, ενός sex appeal πάντοτε σε εγρήγορση που να τον βασανίζει και να τον ιντριγκάρει. Γι' αυτό σου υποβάλλει χίλιους δυο τρόπους, ώστε να του κρατάς ζωντανή την φλογερή επιθυμία του: να γυρίζεις στο σπίτι μισόγυμνη, να σκορπάς στο πέρασμά σου από τα δωμάτια σύννεφα μυρωδιάς από το άρωμα που σου χάρισε, να του αφήνεις παντού ερωτικά μηνύματα. Στα «σκληρά», θα σου ζητήσει να γυρίζει «πονηρά» video και να βγάζει φωτογραφίες, την ώρα που εσύ θα … καθαρίζεις την μπανιέρα σαν παλλακίδα, φορώντας μόνο το τσιμπιδάκι των μαλλιών σου.
Περίεργος σε ό,τι σε αφορά, θέλει και επιμένει να γνωρίζει τα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου. Από τη στιγμή που θα σε γνωρίσει θα φροντίσει να πληροφορηθεί από σένα για τις προηγούμενες σχέσεις σου. Στη συνέχεια, μην εκπλαγείς όταν -δήθεν «ακαδημαϊκά»- θα σε ρωτήσει με ποιον κοινό φίλο θα περνούσες μια νύχτα αν σου έκανε την πρόταση.
Γνωρίζει χίλιους τρόπους για να σε «ξεσκεπάσει» -κυριολεκτικά και μεταφορικά», ενώ εσύ, δυστυχώς, δεν μπορείς να τον διαβάσεις «σαν ανοικτό βιβλίο», καθώς σε αφήνει να δεις μόνο τις σελίδες που εκείνος σου επιτρέπει.
Εκδικητικούλης, από τη στιγμή που θα τον επιπλήξεις, θα σε κάνει να το πληρώσεις με τόκο. Μπορείς να… σωθείς μόνο αν είσαι πιο αινιγματική, «ιντριγκαδόρα» και «διαβολική» απ' αυτόν.

Στον έρωτα: Εμφανίζεται hot, αλλά με αυτοσυγκράτηση, ξέρει να «κοντρολάρεται» και είναι υπολογιστής. Περιμένοντας ότι μπορεί να απατηθεί, δύσκολα εκχωρεί όλη την εμπιστοσύνη του.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Δίδυμος αήττητη στο παιχνίδι «ποντικός-γάτος», μια Καρκίνος μυστηριώδης, μια Σκορπιός ιδανική για τις… δαγκάνες του.

Αν η μαμά του είναι ΤΟΞΟΤΗΣ
Η πρώτη και η σημαντικότερη προτεραιότητά του είναι να σου αφαιρέσει τα «γυναικεία» όπλα σου όταν θα σ' έχει επιλέξει και να σε εξοπλίσει εκείνος με επιθετικότητα, αυταρχικότητα και μαχητικότητα.
Όχι χαμηλά χτυπήματα και πισώπλατες –γυναικείες- μαχαιριές. Η μάχη πρέπει να είναι αντρίκια, straight, ποιοτική και χωρίς φόβο: στο δικό του παιχνίδι κερδίζει πάντα ο καλύτερος.
Στο σπίτι δεν προσέχει τις λεπτομέρειες όσον αφορά στην αισθητική και τα περίσσια «στολίδια»: του αρκεί να τρώει σαν βασιλιάς και να βρίσκει το δρόμο για το κρεβάτι ή το ντιβάνι χωρίς να συναντάει εμπόδια.
Μένει κατάπληκτος όταν δεν μετακινείς συχνά τα έπιπλα ή δεν κάνεις μερεμέτια, δεν ρίχνεις –ας πούμε-κάποιο χώρισμα ανάμεσα στα δωμάτια . Είναι συνηθισμένος από μικρός να βλέπει στο σπίτι ένα πήγαινε-έλα εργατών και τεχνικών και να ζει με… μπάζα.
Την πρώτη φορά που θα δει το ψυγείο απελπιστικά άδειο ή το μεγάλο μπουκάλι του αφρόλουτρου κενό, θα σου πει με λίγα λόγια ότι θα του άρεσε να κάνεις ψώνια, όπως θα έκανες αν έπρεπε να ψωνίσεις για ένα λόχο -η μαμά του έτσι έκανε. Κατά τ' άλλα είναι ανεκτικός και επιεικής στις εξόδους σου ή στις αργοπορίες σου, αφού έχει τυφλή εμπιστοσύνη στην τιμιότητα σου.

Στον έρωτα: Το ερωτικό πάθος όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά είναι ήπιος και πάντοτε πρόθυμος. Άγαρμπος όταν του ζητήσεις να δείξει τη στοργή και την τρυφερότητά του.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια δυναμική Κριός, μια Λιονταρίνα δυνατή και αποφασιστική, μια Υδροχόος που δεν το βάζει στα πόδια εύκολα.

Αν η μαμά του είναι ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στη σχολή της απαιτητικής και αυστηρής μανούλας του έμαθε στρατιωτική πειθαρχία και οικογενειακή ευταξία με όλο το μεγαλείο της λογικής και του αυτοελέγχου. Περιμένει κατά συνέπεια από τη σύντροφο του ακρίβεια, αυστηρότητα, ισορροπία και ρεαλισμό σε όλα τα θέματα και τις καταστάσεις.
Στο σπίτι επιθυμεί τάξη, καθαριότητα και οργάνωση. Μια προσεκτική διαχείριση των χρημάτων είναι αναγκαία αφού μόνον έτσι εδραιώνεται η εκτίμηση του για τη σύντροφο του. Ακόμα η εγκράτεια στα αισθήματα -όπως και στο χρήμα- είναι αναγκαία για να λάβεις τα εύσημα της εκτίμησης του. Αν έχεις αυτά τα προσόντα και είσαι αυτάρκης και ώριμη, σίγουρη και γαλήνια, πιστή και σταθερή, αν δεν εμφανίζεις στο χαρακτήρα σου και στη συμπεριφορά σου τάσεις τυπικά γυναικείες (πολλά «αν»… ουφ), τότε, μπορείς να πάρεις ολοκληρωτικά την κατάσταση στα χέρια σου, στο σπίτι ή έξω απ' αυτό.
Αυτός δεν θα σ' εμποδίσει και δεν θα παρέμβει στα καθήκοντά σου. Απεναντίας, κάθε φορά που θα 'ναι αναγκαίο θα σε βοηθάει. Δεν είναι το παιδί της μαμάς: αυτή δεν τον χάιδεψε ποτέ. Ενδεχομένως, είναι μάλλον… το παιδί του μπαμπά.

Στον έρωτα: Γεμάτος συντηρητισμό και ανίκανος να προσφέρει μικρές αλλά «πικάντικες» περιποιήσεις, δείχνει τη στοργή του με σύνεση και μόνο όταν έχει τη σιγουριά ότι θα υπάρξει ανταπόδοση.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Παρθένος που δεν είναι… κουκουβάγια, μια Ζυγός ισορροπημένη, μια Υδροχόος υπεύθυνη.

Αν η μαμά του είναι ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Από την πρώτη κιόλας γνωριμία θα διαπιστώσεις ότι ο αγαπημένος σου δεν έχει κανονικούς ρυθμούς ούτε σταθερές συνήθειες και κάνει τα πάντα με το δικό του τρόπο, αδιαφορώντας για το τι θα πουν οι άλλοι.
Για παράδειγμα, η Κυριακή γι' αυτόν είναι μια μέρα σαν τις άλλες, γι' αυτό προτιμά να καλεί τους φίλους την Τετάρτη ή προτείνει κάποιο «week-end» έξω από την πόλη, στην αρχή της εβδομάδας και όχι στο τέλος.
Καθώς δεν έχει την τάση να είναι το «παιδί της μαμάς», δεν περιμένει από εσένα να είσαι καλή μαγείρισσα και να έχεις το σπίτι σε τάξη, αλλά απαιτεί να είσαι μια γυναίκα που ασχολείται με τα κοινωνικά, να παίρνεις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, να είσαι λίγο καλλιτέχνης ή λίγο επιστήμονας,(λίγο απ’ όλα δηλαδή) έτοιμη να επιδείξεις καινούργιες απρόβλεπτες διαστάσεις, αρκεί να μην είναι… μπανάλ και σπιτικιές.
Δεν εκτιμά τόσο ένα πιάτο καλά μαγειρεμένο από τα χεράκια σου, όσο το να κάνεις τα ψώνια σ' ένα βιολογικό μαγαζί. Δεν θέλει το κρεβάτι στρωμένο στη «τρίχα» και ατσαλάκωτο, αλλά το σπίτι γεμάτο από φίλους. Δεν θα σου δώσει την πιστωτική του κάρτα για το παρκέ, αλλά για ένα εξεζητημένο gadget ή για κάποιο accessoire του home cinema. Σέβεται τους χώρους σου και την ελευθερία σου και περιμένει από εσένα να κάνεις το ίδιο.

Στον έρωτα: Ενδιαφέρεται περισσότερο για μια σχέση με ελευθερία πνευματική και φυσική, και οριοθετεί τη σχέση με ανεξάρτητο και ισότιμο τρόπο.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Κριός τολμηρή, μια Δίδυμοι έξυπνη, μια Παρθένος έτοιμη για διάλογο, μια Τοξότης έτοιμη για περιπέτεια, μια Υδροχόος αντικομφορμίστρια .

Αν η μαμά του είναι ΙΧΘΥΣ
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα παιδί της μαμάς, εξαιτίας της συμβιωτικής σχέσης και της πλήρους ένωσης με τη μητέρα, που εμποδίζει και τους δύο να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους κρατά ενωμένους.
Θέλει να τον περιποιούνται στην ψυχή όπως και στο σώμα, να του παραστέκονται με στοργή σε κάθε δυσκολία, να τον «σώζουν» με ερωτική επιμέλεια από κάθε ενοχλητική υποχρέωση, να τον χαϊδεύουν σαν ένα κουτάβι που έχει ανάγκη από στοργή και προστασία.
Επιδιώκει εξάλλου να είναι ένα δικό σου «συμπλήρωμα» και επιθυμεί να κάνετε τα πάντα μαζί: μαγείρεμα, συμμάζεμα, να φροντίζετε τα λουλούδια, να κάνετε ντους μαζί, τα ψώνια ή το πλύσιμο των ρούχων.
Σε θέλει πολύ θηλυκή, γλυκιά ή συμβιβαστική και ταυτόχρονα πολύ δυνατή για να τον ενθαρρύνεις, να του συγχωρείς τις αδυναμίες του και να ξεχνάς τις ανάγκες σου για να κάνεις… χώρο στις δικές του. Είναι ένα αιώνιο παιδί ανίκανο να μεγαλώσει, λίγο εγωιστής και ίσως εγωκεντρικός.
Δεν ανταποδίδει τις φροντίδες που έχει δεχτεί αν δεν φέρεις «αποδεικτικά στοιχεία» ότι τις έχεις ανάγκη. Έτσι η δουλειά ή άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις από το «μητρικό» σπίτι τον κάνουν να τρέχει στο γραφείο ή μακριά σου.
Δεν είναι τρυφερός όταν εσύ το έχεις ανάγκη: από τη στιγμή που θα «ψυλλιαστεί» ότι «κρέμεσαι» από μια γλυκιά λέξη του ή μια στοργική χειρονομία, κάνει τον αφηρημένο ή τον «συγγνώμη δεν το κατάλαβα». Αισχρότατος! (Αλλά σ’ αρέσει! Έτσι;)

Στον έρωτα: τρυφερός και γλυκός σαν… μπαρμπουνάκι (μόνο στην επιφάνεια), μπορεί να μεταμορφωθεί σ' έναν καρχαρία αχόρταγο για ικανοποίηση και ηδονή, που… ξεχνά να ανταποδώσει.

Η ιδανική του γυναίκα: Μια Καρκίνος αρεσκόμενη στο να χαϊδεύεται, μια Λέων μητρική, μια Ζυγός ανεκτική.

Ετικέτα:
To Top