Πεντανόστιμα σουτζουκάκια ρεβυθιών

0

το αλλιώτικο σουτζούκι

Υλικά:

• 500γρ ρεβύθια
• 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
• 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 3 κ.σ αλεύρι
• 1 1/2 κ.γ κύμινο
• Αλάτι-πιπέρι
• Λάδι για το τηγάνισμα
• Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα

• 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
• 1 κ.γ ζάχαρη
• Λίγο κύμινο
• Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

• Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
• Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
• Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο και τα ζυμώνουμε
• Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
• Προσθέτουμε το κρασί,το ντοματοχυμό,λίγο κύμινο,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
• Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια,τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
• Σερβίρουμε με πιλάφι

olgascuisine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top