Αγχολυτικός οδηγός για τις γιορτές: πώς να τα προλάβετε όλα

0

Ηρεμήστε, σας έχουμε ετοιμάσει τον αγχολυτικό οδηγό των φετινών γιορτών

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτινές μέρες έχει ξεκινήσει, όπως με λάμψη καταμαρτυρούν και τα...απανταχού λαμπιόνια. Συναισθήματα χαράς και ευφορίας πλημμυρισμένα με …αφόρητο άγχος για να προλάβετε τα πάντα.

Καθαριότητα για…αρχή
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά γι αυτό, βάλτε όλα τα περιοδικά στον κάδο ανακύκλωσης, κρύψτε τα άσχετα (για την εποχή) μπιχλιμπίδια σε ένα καλάθι και αποθηκεύστε τα μεγάλα πιάτα και τις μικροσυσκευές, που δεν χρειάζεστε σε ένα ντουλάπι. Ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτείτε τις γιορτές.

Ντεκόρ για γιορτινή διάθεση
Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο δε χρειάζεται να έχει όλα τα στολίδια και τα λαμπιόνια που υπάρχουν στην αγορά για να είναι εντυπωσιακό. Το αντίθετο μάλιστα. Τοποθετήστε μόνο κόκκινες ή λευκές μπάλες (ή ότι άλλο χρώμα θέλετε) και να είστε σίγουροι ότι, η απλότητά του θα αναδείξει την ομορφιά του. Και επειδή η κρίση είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, μήπως να φτιάχνατε μόνοι σας τα στολίδια σας; Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλτε στο δέντρο σας κάρτες, φωτογραφίες από αγαπημένα σας πρόσωπα ή ότι άλλο έχει συναισθηματική αξία για σας.


Προγραμματίστε το μενού
Επειδή το να τρέχετε τελευταία ώρα σε σούπερ μάρκετ, μπακάληδες και χασάπηδες μόνο με άγχος θα σας φορτώσει (και το πιο πιθανό είναι ότι κάτι θα ξεχάσετε), καλό θα ήταν να προγραμματίσετε από πριν το χριστουγεννιάτικο μενού. Αν μπορείτε μάλιστα αγοράστε από τώρα κάποια από τα υλικά που χρειάζεστε, μειώνοντας το άγχος και τα…έξοδα.

Μαγειρέψτε από τώρα (σχεδόν)
Αφού αγοράσετε τα υλικά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να μαγειρεύετε για το γιορτινό τραπέζι. Αφήστε τη γαλοπούλα (φυσικά) απ’ έξω, αλλά συνοδευτικά και γλυκά μπορείτε να τα έχετε έτοιμα και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξή σας.


Μοιράστε τις δουλειές
Ψώνια, μαγείρεμα, καθάρισμα και προετοιμασία μπορούν να μοιραστούν και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Αναθέστε από ένα καθήκον στον καθένα, για να γίνουν όλα πιο χαλαρά και στην ώρα τους. Αν πάλι είστε εργένης/εργένισσα μπορείτε απλά να πάτε κάπου καλεσμένος…έτσι θα γλιτώστε τουλάχιστον το μαγείρεμα.

Ψωνίστε από το internet
Τα καλά της τεχνολογίας στην υπηρεσία των γιορτών. Αντί να αναλώνεστε σε απίστευτες ώρες (με τον απαραίτητο ποδαρόδρομο και τη βαβούρα) διαλέγοντας δώρα, αγοράστε τα από το internet. Η ποικιλία είναι τεράστια και δεν χρειάζεται να κουράζεστε κουβαλώντας σακούλες.


Λίστα: την ελέγξατε;
Φτιάξτε μία λίστα με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας αυτές τις μέρες και ελέγξτε την μία και δύο….και τρεις φορές. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνετε κάτι, διαγράψτε το και μέχρι τις γιορτές… καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλα θα γίνουν.

Προτεραιότητες
Βάλτε μία σειρά προτεραιότητας στις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας και πείτε και κανένα όχι. Επειδή είναι γιορτινές μέρες καλοσύνης και κατάνυξης, δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείτε όλες τις προσκλήσεις, αν δεν προλαβαίνετε. Καλή η παρέα, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται καλή διάθεση. Εξάλλου αν είστε κουρασμένοι, μάλλον δε θα είστε και η ψυχή της παρέας.

Θυμηθείτε ότι στις γιορτές δεν έχει σημασία η ποσότητα, τύπου πολλά φαγητά, ακριβά δώρα και ταξίδια (αν και αναμφίβολα είναι επιθυμητά) αλλά η ποιότητα, με άλλα λόγια η ωραία συντροφιά.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top