οι 9 κρυφές απειλές του γάμου

0

η επικοινωνία στον γάμο έχει αποκτήσει απλά κακή φήμη.

Για δεκαετίες, έρευνες υποδεικνύουν την κακή επικοινωνία του ζευγαριού ως το νούμερο ένα ένοχο για όλα τα προβλήματα μέσα στο γάμο.

Σύμφωνα με τον Κλινικό ψυχολόγο, Κέλι Φλάναγκαν, η επικοινωνία στον γάμο έχει αποκτήσει απλά κακή φήμη. Είναι σαν το παιδί που αντεπιτίθεται στην παιδική χαρά και το μαλώνουν. Δεν είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα, απλά αντέδρασε αλλά, δυστυχώς, είναι αυτό που βρίσκει το μπελά του στο τέλος.

Στην πραγματικότητα η ρίζα του κακού μπορεί να βρίσκεται αλλού.

1. Παντρεύεσαι κάποιον επειδή σου αρέσει. Οι άνθρωποι αλλάζουν και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την αλλαγή. Μην παντρευτείτε κάποιον για αυτό που είναι ή για αυτό που θέλετε να γίνει, αλλά για αυτό που είναι αποφασισμένοι να γίνουν και γίνεται συνταξιδιώτες στο ταξίδι τους και, αντίστοιχα, εκείνοι στο δικό σας.

2. Ο γάμος δεν θα διώξει τη μοναξιά σας. Η ανθρώπινη ύπαρξη κρύβει εν γένει μία μοναξιά και ο γάμος δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Συχνά, όταν προκύπτει αυτό το αίσθημα μοναξιάς, κατηγορούμε τον σύντροφό μας σαν να έχει κάνει κάτι κακό ή αναζητούμε παρηγοριά αλλού. Ο γάμος είναι ένας «χώρος» όπου δύο άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν το συναίσθημα της μοναχικότητας και μέσα από από αυτό το μοίρασμα δημιουργούν κοινές αναμνήσεις.

3. Όλοι έχουμε προϊστορία. Περνάμε τα περισσότερα χρόνια της εφηβείας και των νεανικών μας χρόνων να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε ντροπή μέσα μας και όταν κάποιος που αγαπάμε μας την πυροδοτήσει τον κατηγορούμε ότι αυτός τη δημιούργησε εξαρχής. Ύστερα, απαιτούμε από εκείνον να διώξει τη ντροπή μας. Μερικές φορές, το να καταφέρουμε να «θεραπεύσουμε» τα τραύματα του παρελθόντος και να μην τα μεταφέρουμε στην τωρινή μας σχέση είναι η καλύτερη θεραπεία ζεύγους.

4. Εγώ, εγώ, εγώ. Όλοι έχουμε εγωισμό. Κατά πάσα πιθανότητα, κάποια στιγμή στο Δημοτικό, κάποιο παιδί μας κορόιδεψε. Ίσως κάποιος μέσα από την οικογένεια γέλασε εις βάρος μας και νωρίτερα. Ο εγωισμός ήταν αυτός που μας κράτησε ασφαλείς και απέτρεψε να πληγωθούμε συναισθηματικά. Μέσα στον γάμο, όμως, ο εγωισμός είναι ένα τείχος που χωρίζει το ζευγάρι και πρέπει να γκρεμιστεί.

5. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και ο γάμος είναι μέρος της. Άρα και ο γάμος δεν είναι εύκολο πράγμα. Συχνά, όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα, κατηγορούμε τους συντρόφους μας για τα εμπόδια που προκύπτουν, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δυσάρεστη. Πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε και να ξεκινήσουμε να τις ξεπερνούμε μαζί, ως ζευγάρι.

6. Το να μπάινουμε ο ένας στη θέση του άλλου είναι δύσκολο. Το να νιώθει κανείς συμπόνοια και να καταλαβαίνει το σύντροφό του δεν είναι κάτι που έρχεται αυθόρμητα. Ένας από τους δύο πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και καμιά φορά μπορεί να μην υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Χρειάζεται ρίσκο και θυσίες και όχι να περιμένουμε πάντα από τον άλλον να κάνει την αρχή.

7. Δείχνουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά μας παρά για αυτόν που μας βοήθησε να τα φέρουμε στη ζωή. Τα παιδιά μας δεν πρέπει ποτέ να είναι ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο σημαντικά από τον γάμο μας. Εάν τα βάλουμε πάνω από το γάμο μας, θα το καταλάβουν και θα το εκμεταλλευτούν, ενώ εάν είναι λιγότερο σημαντικά θα αντιδράσουν ώστε να γίνουν προτεραιότητα. Μέσα στην οικογένεια πρέπει να υπάρχει ισορροπία και αρμονία.

8. Η δύναμη των διαπραγματεύσεων. Οι περισσότερες διαμάχες μέσα στο γάμο αποτελούν μέρος μίας αέναης διαπραγμάτευσης. Οι άντρες ζητούν λιγότερα, ενώ οι γυναίκες περισσότερα. Μερικές φορές οι ρόλοι αντιστρέφονται αλλά πάντοτε το καλά κρυμμένο ερώτημα που υπάρχει από πίσω είναι «πόση απόσταση πρέπει να κρατήσουμε ανάμεσά μας;». Και αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσει το ζευγάρι για να αποφύγει οποιαδήποτε παρεξήγηση στο μέλλον.

9. Δεν ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας. Σε έναν κόσμο όπου η προσοχή μας διασπάται συνεχώς από εκατομμύρια διαφορετικά ερεθίσματα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε σταθερό τον ενδιαφέρον μας σε έναν άνθρωπο. Βρίσκοντας τρόπους να επιστρέφουμε το βλέμμα μας στον άνθρωπο που θεωρούμε σημαντικό, θα βοηθήσει πολύ τη σχέση μας.

huffingtonpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top