Ο συνδυασμός σοκολάτας με εσπεριδοειδή ήταν πάτα άπαιχτος!
Υλικά
Για το κέικ
Για το κέικ
sidagiΓια το κέικ
- 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 280 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
- 5 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα πορτοκαλιού σε λωρίδες
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 90 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- ½ κουταλιά της σούπας κονιάκ
Για το κέικ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Λαδώστε μια στρογγυλή φόρα 24 εκ. και απλώστε στη βάση της ένα φύλλο λαδόκολλα (κομμένο στη διάμετρο της φόρμας).
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, 300 γραμμάρια ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε στη μέτρια σκάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το μισό μείγμα από τα αμύγδαλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέστε τα αυγά σταδιακά ανακατεύοντας καλά το μείγμα και απ’ τα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέστε το υπόλοιπο αμύγδαλο τριμμένο, το αλεύρι, το αλάτι και το ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο.
- Απλώστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Ψήστε για 50-60 λεπτά.
- Όταν το κέικ είναι σχεδόν έτοιμο βράζετε τη ζάχαρη μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αφαιρέστε το σιρόπι απ΄την εστία.
- Έπειτα αφού αφαιρέστε το κέικ απ΄το φούρνο ραντίστε το κέικ με το σιρόπι και ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας για το τελευταίο βήμα της συνταγής.
- Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε ένα μπολ και τοποθετήστε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτας αποσύρετε από την εστία.
- Προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύετε.
- Τέλος αφήνετε για 5 λεπτά το γλάσο να κρυώσει και μετά καλύψτε όλο το κέικ.
- Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.