Κάποιο απόγευμα στην Αττική…

0

«Πρώτα ο Θεός και μετά ο γείτονας»

Κάποιο απόγευμα της περασμένης εβδομάδας καθόμουν απέναντι από το σπίτι μου σε ένα φιλικό ψιλικατζίδικο και κοιτούσα την θέα του μισού λεκανοπεδίου Αττικής. Εκεί συναντώ τους γείτονές μου και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα τεκταινόμενα της καθημερινότητάς μας, με συνομήλικους αλλά και νεότερους. Αυτό το θεωρώ απαραίτητο, γιατί πιστεύω στο λαϊκό ρητό: «Πρώτα ο Θεός και μετά ο γείτονας».

Εκείνο λοιπόν το απόγευμα επέστρεφε από την εργασία του και ο καλός μου γείτονας Αργύρης, ένας πολύ εργατικός και ευφυής άνθρωπος, άριστος δε οικογενειάρχης με ένα αυτοκόλλητο και μοναδικό χαμόγελο. Όσα χρόνια τον γνωρίζω αντιμετωπίζει τις καλές αλλά και κακές μέρες με εκείνο το καλοσυνάτο χαμόγελο που μου φτιάχνει την διάθεση.

Η μικρή κάβα που έχει δεν αποδίδει τελευταία τα αναμενόμενα, όπως άλλωστε πάσα μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, αφού οι ευφυείς άρχοντες της πατρίδας μας κατέστησαν ανέργους τους μισούς συμπατριώτες μας καταστρέφοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη. Αστειευόμενος λοιπόν του είπα, καλησπέρα Ανάργυρε.

Ο Αργύρης γέλασε λέγοντας μου, τώρα είμαι ό,τι και το όνομα που με βάφτισαν.

Γέλασα και του απάντησα, μην στεναχωριέσαι, όλοι οι Έλληνες έχουμε πια το ίδιο όνομα με το δικό σου, γιατί κάποιοι φρόντισαν να αφανίσουν τους Έλ-ληνες και την Ελλάδα.

Ο πολιτισμός αυτής της Γης είναι στερεωμένος στις τέχνες, την φιλοσοφία και τις εφευρέσεις των Ελ-λήνων. Μετά το 323 π.Χ., δηλαδή μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου καταστρέψατε την πολιτισμική κοσμοκρατορία των Ελ-λήνων και τους θέσατε σε δουλικό ζυγό έως και σήμερα. Έκτοτε οι Έλληνες έπαψαν να δημιουργούν, να εφευρίσκουν και να χτίζουν νέους πολιτισμούς, κατ΄ επέκταση σταματήσατε την εξέλιξη της ανθρωπότητας και αναλωθήκατε σε πολέμους αυτοκαταστρέφοντας τους εαυτούς σας και τους λαούς σας.

Πριν χαθεί κάθε ελπίδα σωτηρίας και πριν αναγκαστούμε να μετατρέψουμε τις σπηλιές των ζώων σε κατοικίες οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνθρωποι, εσείς που υποδουλώσατε τους Έλ-ληνες και την Ελλάδα απελευθερώστε τους. Για να μπορέσει πάλι το ελληνικό πνεύμα να γεννήσει νέες ελπίδες, νέο πολιτισμό, νέες ιδέες και νέες εφευρέσεις. Γιατί ούτως ή άλλως ο πολιτισμός που χτίσατε εσείς, εσχάτως τελματώθηκε και οδεύει προς την καταστροφή. Και μην ξεχνάτε ότι από τους Έλληνες πήρατε φως, ελπίδα και πολιτισμό και, αν τους αφήσετε ελεύθερους, και πάλι εσείς θα εισπράξετε τα δώρα του ελληνικού φωτός.

Οι Έλληνες δεν κρατούν μυστικές τις τέχνες, τις γνώσεις και τα γράμματα, αλλά τα δωρίζουν σε όλους τους λαούς.

Ο πτωχός τω πνεύματι Ιωάννης

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top