Ετοίμασε με μια εύκολη συνταγή το πατροπαράδοτο γλυκό των γιορτών
Υλικά
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- ¾ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 ½ φλ. αλεύρι περίπου (400 γραμ.)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια.
- Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα για 1 ½ λεπτό).
- Στους κρόκους ρίχνουμε την βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά και να μην μυρίζουν.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5’ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει σας πηχτός χυλός.
- Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο – λίγο).
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια.
- Την σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30’. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20Χ15 εκατοστά περίπου.
- Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.
- Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
- Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.
- Αφήνουμε να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν τις μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι)
- Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και κανέλα
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.