Η ιεροτελεστία του ξυρίσματος

0

Οι ιδιομορφίες του αντρικού δέρματος...

...παρουσιάζουν πολλές προκλήσεις σχετικά με τη διαδικασία του ξυρίσματος. Ιδού ο τρόπος για να τις αντιμετωπίσεις.

1. Ισιες φαβορίτες
Υπάρχει ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να κρατήσεις τις φαβορίτες σου ομοιόμορφες: κοίτα ευθεία στον καθρέφτη και βάλε τις άκρες των δαχτύλων (τους δείκτες κατά προτίμηση) στο κάτω μέρος και των δύο φαβοριτών. Προσάρμοσέ τις σε ένα επίπεδο κι έχεις αυτομάτως έναν trimming οδηγό που θα σε κατατοπίσει για το ποιες κινήσεις να ακολουθήσεις.

2. Κάτω από τα ρουθούνια
Φτάσε στα πιο δύσβατα σημεία. Το όπλο σου; Μία μονής λεπίδας ξυριστική μηχανή ή μία πολυλεπίδα (βάλ' τη λοξά) έτσι ώστε να χρησιμοποιείς το πάνω μέρος της. Τέντωσε μετά την περιοχή πιέζοντας το στόμα σου κάτω από τα μπροστινά δόντια (σκέψου το πρόσωπο ενός γάιδαρου) και χρησιμοποίησε μικρές, ισομερείς κινήσεις για να τα καταφέρεις.

3. Λαιμός
Η φορά στα γένια σου αλλάζει κάτω από το μήλο του μάγουλου, γι' αυτό θα χρειαστείς να αντιστρέψεις την κατεύθυνση των κινήσεών σου. Το δέρμα εδώ είναι απαλό -σημείωσε τους ερεθισμούς που βγάζεις μετά το aftershave- γι' αυτό σκέψου να χρησιμοποιήσεις μία ξυριστική με μονή λεπίδα.

4. Δώσε ξανά σχήμα στις φαβορίτες
Δεν θα έχεις ποτέ καλοσχηματισμένες φαβορίτες με μία ξυριστική με πολλές λεπίδες. Γι' αυτόν το λόγο, κόψ' τις με ένα καλό ψαλίδι ή με trimmer μία φορά την εβδομάδα και μετά χρησιμοποίησε το ξυράφι για να διαμορφώσεις το καθημερινό σχήμα. Πρόσεξε: το μήκος στις φαβορίτες πρέπει να διατηρείται ανάμεσα στο μάτι και το μέσο του αυτιού -έχε κατά νου ότι τα μάτια και τα αυτιά σου μπορεί να είναι ασύμμετρα- γι' αυτό οφείλεις να είσαι ευπροσάρμοστος όταν τα χρησιμοποιείς ως μέτρο σύγκρισης.

5. Πάνω μάγουλα
Αν και τα μάγουλά σου δεν είναι ευαίσθητα, καλό είναι να είσαι προσεκτικός όταν ξυρίζεις τις ατίθασες τρίχες στο επάνω μέρος. Η ελαφρά κλίση της περιοχής του προσώπου εκεί είναι επιρρεπής στα κοψίματα. Πάντοτε κάνε απαλές κινήσεις.

6. Γωνία του πιγουνιού
Οι τρίχες μεγαλώνουν στις γωνίες των σαγονιών - λοξά αντί για προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αν είναι όντως έτσι, τότε άσε τις κάθετες κινήσεις και τράβα την ξυριστική λοξά σε όλο το πρόσωπο, έτσι ώστε να την ταιριάξεις με την κατεύθυνση των γενιών σου. Το δέρμα εδώ είναι απαλό όπως το δέρμα του λαιμού, οπότε χρησιμοποίησε ελαφρύ άγγιγμα.

7. Πιγούνι
Οι επίπεδες επιφάνειες είναι πιο εύκολες στο ξύρισμα, γι' αυτό τράβα το πιγούνι σου από το πλάι με τον αντίχειρα και το δείκτη για να το «ισιώσεις» τελείως. Οι τρίχες είναι λίγο δύσκολο να τις τραβήξεις από ένα λακκάκι, γι' αυτό βάλε τα δάχτυλά σου για να τεντώσεις την περιοχή και μετά ξύρισε λοξά με μία ξυριστική μονής λεπίδας.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top