Αδελφές ψυχές , καρμικοί έρωτες

0

αδελφή ψυχή

Πόσες φορές έχεις ακούσει φράσεις όπως «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», ή «έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο», ή «στο πρόσωπό του/της βρήκα την αδελφή ψυχή μου», ή «η σχέση μας είναι καρμική». Υπάρχει κάποια βάση σ’ αυτές τις φράσεις ή είναι ο υπερβολικός ζήλος των ερωτευμένων να περιγράψουν με λόγια τα έντονα συναισθήματά τους;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Όσες υπερβολές κι αν χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι στην έκφραση της αγάπης τους, υπάρχει η βάση η οποία εξηγεί αυτήν την ακατανίκητη έλξη και οικειότητα που νιώθουν όσοι ζουν μια «καρμική σχέση». Η εξήγηση δίνεται μέσα από τις φιλοσοφίες των ανατολίτικων πεποιθήσεων για το Κάρμα. Το Κάρμα, γι’ αυτούς τους λαούς δεν είναι μόνο αυτό που εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε «μοίρα» ή «ριζικό», αλλά κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο, ευρύτερο.

Για να καταλάβουμε τι είναι το Κάρμα –όπως το εννοούν οι ινδουιστικές και βουδιστικές φιλοσοφίες- πρέπει να φέρουμε στην εξίσωση έννοιες όπως «ψυχή», «μετενσάρκωση».

Οι Ινδουιστές και Βουδιστές πιστεύουν πως ο άνθρωπος γεννιέται για κάποιο λόγο – έχει ένα σκοπό να επιτελέσει. Μια ζωή δεν είναι αρκετή για φτάσει σ’ αυτόν τον στόχο, άρα του χρειάζονται πολλές μετενσαρκώσεις, έτσι ώστε μέσα από τις εμπειρίες της κάθε ζωής του, η ψυχή του να φτάσει στο «κάρμα» της. Η ψυχή του δεν πεθαίνει, αλλά εξακολουθεί να ζει μέσα από τις διάφορες μετενσαρκώσεις σε κάθε διαφορετικό σώμα το οποίο «χρησιμοποιεί».

Η ψυχή «καταγράφει» όλες τις εμπειρίες, έστω κι αν το μυαλό δεν θυμάται τις προηγούμενες ζωές της. Οι Ινδουιστές και Βουδιστές λένε πως σε κάθε μετενσάρκωση, συναντάμε ανθρώπους (ή τις ψυχές καλύτερα) που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενες ζωές και μέσα από τις σχέσεις μας μ’ αυτούς τους ανθρώπους εξελισσόμαστε ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο Κάρμα μας.

Τι είναι, λοιπόν, μια καρμική σχέση; Σύμφωνα με τα πιο πάνω, είναι όταν δύο άνθρωποι «ξανασυναντιούνται». Αυτοί οι δύο άνθρωποι υπήρξαν «μαζί» σε προηγούμενες ζωές. Οι «αδελφές ψυχές» τους μοιράζονται συναισθήματα στοργής και τρυφερότητας, που έχουν ενδυναμωθεί από τις διαδοχικές συναντήσεις τους σε διάφορες ζωές.

Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που βλέπει ο ένας τον άλλο, νιώθουν μια έλξη, μια οικειότητα (να και η εξήγηση για το «έρωτας με την πρώτη ματιά»). Κι όταν νιώθουμε πως ο άλλος μας νιώθει, μας καταλαβαίνει, μας συμπληρώνει, γνωρίζει τα θέλω μας, καταλαβαίνει τις σκέψεις μας, θέλουμε να είμαστε συνέχεια μαζί του, θέλουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί του.

Η «αδελφή ψυχή» είναι το απόλυτο ζητούμενο στον έρωτα, μια «καρμική σχέση» είναι ό,τι πιο δυνατό κι έντονο μπορεί να ζήσει κανείς. «Mόλις τον είδα, κατάλαβα πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ήταν εκείνος που περίμενα σε όλη μου τη ζωή. Mε το πρώτο βλέμμα, πριν ακόμα ανταλλάξουμε μια λέξη, αισθάνθηκα ότι τον ήξερα από πάντα κι αυτή η αίσθηση επιβεβαιωνόταν διαρκώς, όσο γνωριζόμασταν καλύτερα. Λες και είχαμε πλαστεί ο ένας για τον άλλο…».

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους οι καρμικοί έρωτες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.


Κατηγορία 1: Ο καθρέφτης μας. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση. Αλλά αν είμαστε τυχεροί μπορεί να την έχουμε στη ζωή μας. Τι τις κάνει τόσο ξεχωριστές; Αδελφές Ψυχές αυτού του είδους έρχονται στη ζωή μας με γρήγορο, μαγικό και απρόσμενο τρόπο. Οι συνθήκες και τα γεγονότα της ζωής μας αρχίζουν να αλλάζουν για να διευκολύνουν τον ερχομό και την συνάντηση.

Και οι δυο Ψυχές πρέπει να είναι έτοιμες η μια για την άλλη από πριν, γιατί το ότι είναι Αδελφές Ψυχές δεν είναι αρκετό να στηρίξει τη σχέση. Αυτό το επίπεδο είναι ο πιο ισχυρός τύπος αδελφών Ψυχών.

Έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και πολλές φορές ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τις σκέψεις του άλλου. Ο καθένας είναι ο καθρέφτης του άλλου, παρ’ όλο που δεν επιβάλλεται να είναι ακριβώς οι ίδιοι. Αλληλοενθαρρύνονται και καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο αφού εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Κατηγορία 2: Αδελφές Ψυχές αυτού του είδους βρίσκονται παντού γύρω μας. Αν κοιτάξουμε γύρω μας όταν χρειαζόμαστε βοήθεια ή καθοδήγηση σε μια κατάσταση ζωής και θανάτου, ή όταν έχουμε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους μας.

Ποιος είναι κοντά μας έτοιμος να μας ακούσει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας ηρεμούν, που μας καθησυχάζουν ή που ανταποκρίνονται όταν ζητούμε βοήθεια; Αυτού του τύπου οι Αδελφές Ψυχές έχουν τέτοια αγάπη χωρίς όρους η μια για την άλλη, που μερικές φορές είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Κατηγορία 3: Συναντάμε αυτές τις Αδελφές Ψυχές σε απρόσμενα μέρη. Μερικές φορές τις αποκαλούμε ”ο καλός μου άγγελος”. Μπορεί να τις συναντήσουμε ενώ περπατούμε στο δρόμο, προβληματισμένοι για κάτι, και άξαφνα κάποιος άγνωστος θα μας δώσει ένα μικρό μήνυμα που πιθανόν να μας οδηγήσει σε απάντηση των προβληματισμών μας.

Αυτές οι Αδελφές Ψυχές έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο μας από το πουθενά και ίσως να μην τις ξαναδούμε ποτέ. Μετά συνεχίζουμε, νοιώθοντας ευλογημένοι που τις είχαμε στη ζωή μας αυτό το απαραίτητο λεπτό. Ο ρόλος τους είναι να μας οδηγήσουν σε μια απάντηση, ή να μας ωθήσουν να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και τον αγώνα μας.

Όταν ενώνονται ”παλιές Αδελφές Ψυχές” ο συντονισμός που υπάρχει μεταξύ τους επιτρέπει την ανάπτυξη κατανόησης, σεβασμού, αποδοχής, την ανάπτυξη της σύνεσης, της σοφίας, της ικανότητας να συμπάσχουμε, την εξέλιξη της συνειδητοτητας, σε τόσο ψηλά επίπεδα που δεν θα ήταν ποτέ δυνατό αν ήταν με άλλες Ψυχές.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top