5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στο Facebook

0

οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι για εμάς αλλά και τις σχέσεις μας

Είναι πλέον γεγονός ότι τα Facebook αποτελεί ένα κοινωνικά ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας μας. Αλλά ως τέτοιο σαφώς και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους!

Τελευταίες έρευνες μας πληροφορούν ότι το Facebook εκτός από τις θετικές επιδράσεις, όπως χαλάρωση, χαρά και επικοινωνία συχνά έχει και πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας, όπως το αίσθημα της ζήλιας του ανταγωνισμού, των ενοχών ή ακόμη και αυτό του κοινωνικού αποκλεισμού.

O ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος σχέσεων Clinton Power, μας επισημαίνει τους πιο συνηθισμένους κινδύνους για εμάς αλλά και τις σχέσεις μας.

1. Μην χρησιμοποιείτε το Facebook για να «κατασκοπεύσετε» τον σύντροφό σας
Αν βρίσκεστε σε μια σχέση και έχετε κάποια προβλήματα με τον σύντροφό σας είναι πολύ φυσικό και ανθρώπινο να προσπαθήσετε να τον κατασκοπεύσετε (αφού μπορείτε). Ωστόσο μην το κάνετε: Ακόμη και αν έχετε θέματα εμπιστοσύνης μεταξύ σας θυμηθείτε ότι η συγκεκριμένη κατασκοπεία όχι μόνο δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσει την κατάσταση Το ιδανικό είναι να συζητήσετε μεταξύ σας, ακόμη κι αν σας είναι δύσκολο να το κάνετε. Θυμηθείτε πώς ένα κλικ στο ποντίκι δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημά μας!

2. Μην χρησιμοποιείτε το Facebook για να συγκρίνετε τη ζωή σας, με τη ζωή των άλλων!
Ποιος από εμάς δεν έχει χαζέψει εκπληκτικές φωτογραφίες από διακοπές φίλων και δεν αισθάνθηκε αυτό το τσίμπημα της ζήλιας; Η αλήθεια είναι ότι πριν το Facebook κανείς από εμάς δεν είχε την ευκαιρία να παρατηρεί ή να σχολιάζει λεπτομέρειες από την ζωή των φίλων μας μέσα από υπέροχες φωτογραφίες ή ιδανικά σκηνικά. Ναι, στον κόσμο του Facebook, ουσιαστικά κανείς δεν έχει ποτέ μια κακή ημέρα. Η κοινωνική κατασκοπεία, ναι κάποιες φορές είναι διασκεδαστική, κάποιες άλλες όμως μας επηρεάζει πολύ αρνητικά. Αν λοιπόν πιάσετε τον εαυτό σας να συγκρίνει τη ζωή του με τη ζωή των άλλων μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από το Facebook . Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε με νέα, συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία, μαζί τους αλλά σε διαπροσωπικό επίπεδο; Και να είστε σίγουροι ότι όταν θα είναι πραγματικά παρόντες, θα είναι σίγουρα λιγότερο ενδιαφέροντες!

3. Μην χρησιμοποιείτε το Facebook για να επιτεθείτε σε κάποιο πρόσωπο
Το Facebook δεν είναι ένα φόρουμ για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Αν λοιπόν νιώθετε την παρόρμηση να επιτεθείτε σε ένα άτομο, ή να κάνετε το νταή σε κάποιον φίλο σας στο Facebook, πάρτε μια βαθιά ανάσα και βγείτε. Σίγουρα δεν είναι σκοπός σας γίνετε ο τραμπούκος του Facebook.

4. Αποφύγετε τις «σημαντικές» συνομιλίες σχετικά με τις προσωπικές σας σχέσεις στο Facebook
Συχνά το Facebook, γίνεται πεδίο παρεξηγήσεων. Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να γράφουμε κάτι που παρερμηνεύεται με αποτέλεσμα να στεναχωρήσει, να δυσαρεστήσει ή να θυμώσει κάποια πρόσωπα! Και αυτό γιατί ουσιαστικά το Facebook, είναι μια δημόσια και συχνά άτυπη πλατφόρμα επικοινωνίας. Κανείς δεν διεισδύει, δεν αναλύει. Κυρίως σχολιάζει. Γι’ αυτό αποφύγετε προσωπικά σχόλια, συμπεράσματα και κριτικές για τους άλλους. Είναι όλα άστοχα

5. Μην παρενοχλείτε και μην «καταδιώκετε» φίλους και γνωστούς στο Facebook.
Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλους και πάντα, όχι μόνο στο Facebook! Η διαδικτυακή «καταδίωξη» το μόνο που θα «ενισχύσει», είναι τις τυχόν ανασφάλειες σας αλλά και την αυτοεκτίμησή σας. Προτιμήστε λοιπόν πιο κλασσικές και old fashioned τακτικές! Οργανώστε συναντήσεις στον πραγματικό κόσμο, δηλώστε συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, βγείτε έξω με μια ομάδα φίλων. Και είναι πιο πιθανό ότι θα νιώσετε πολύ πιο αποδεκτός και ευτυχής! .

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top