Όσο απλά φτιάχνεται, άλλο τόσο νόστιμη είναι!!!
Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
• ¼ του κιλού τυρί φέτα
• 1 φλιτζάνι του καφέ άλμη του τυριού (προαιρετικά)
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη
• λάδι για το ταψί
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
• ¼ του κιλού τυρί φέτα
• 1 φλιτζάνι του καφέ άλμη του τυριού (προαιρετικά)
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη
• λάδι για το ταψί
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα, την άλμη, το αλάτι και μια κουταλιά βούτυρο με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Προσθέτουμε λίγο νερό, για να προκύψει πηχτός χυλός.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και, αφού το ζεσταίνουμε ελάχιστα στον φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Τρίβουμε σε κομματάκια το τυρί φέτα και το ρίχνουμε από πάνω με μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγο λάδι.
- Το βάζουμε στον φούρνο και μετά από 30 λεπτά, αφού έχει ροδίσει, το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα στους 150 βαθμούς.
- Κόβουμε με μικρά κομμάτια και σερβίρουμε μόλις βγει από τον φούρνο.
bostanistas
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.