Απολαυστικός συνδυασμός με πράσα και χοιρινό σε ένα πιάτο!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
sidagiΓια 2-4 άτομα
- 800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 ματσάκι σέλινο
- 3 πράσα
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβουμε εμείς.
- Αρχικά βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού.
- Σοτάρουμε το κρέας.
- Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά,το γυρνάμε από την άλλη.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
- Στη συνέχεια,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
- Μόλις σοταριστούν και αυτά,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Στο σημείο αυτό,προσθέτουμε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα,βάζουμε νερό και ανοίγουμε τη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει,βάζουμε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάμε για 12 λεπτά.
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.