Τι είναι πραγματικά ο γάμος;

0

Tα 10 «είναι» και τα 10 «δεν είναι»… για όλα τα ζευγάρια!

Πρόσφατα η σύμβουλος γάμου Margaret Rutherford και ο άνδρας της γιόρτασαν το 24ο έτος συμβίωσής τους. Θέλοντας να μοιραστεί με κάθε παντρεμένο ζευγάρι το μυστικό της επιτυχίας τους, η Rutherford απαριθμεί σε ένα υπέροχο κείμενο όσα είναι και όσα δεν είναι ο γάμος, όπως τα έμαθε ως γυναίκα, σύζυγος και επαγγελματίας.

10 πράγματα που δεν είναι ο γάμος

1. Ο γάμος δεν είναι για δειλούς και φυγόπονους. Απαιτεί πολύ σκληρή προσπάθεια.

2. Ο γάμος δεν είναι δικτατορικό καθεστώς: Δεν παίρνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις. Δεν σημαίνει ότι κερδίζεις πάντα, γιατί αυτό συνεπάγεται με το ότι το ταίρι σου βγαίνει πάντοτε χαμένο. Εσύ μπορεί να ωφελείσαι αν γίνεται πάντα το δικό σου, αλλά ο γάμος σου καθόλου.

3. Ο γάμος δεν είναι πυρηνική φυσική. Οι αρχές στις οποίες βασίζεται είναι πραγματικά πολύ απλές: Ευγένεια, σεβασμός, αγάπη. Ξεκάθαρα πράγματα.

4. Ο γάμος δεν αναζωογονείται μόνος του. Οι μακροχρόνιες σχέσεις, θέλουν κέφι και όρεξη. Χρειάζεται προσπάθεια και απ' τις δύο πλευρές για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα.

5. Ο γάμος δεν είναι συλλογή όμορφων αντικειμένων. Οι χαρές του γάμου δεν είναι απτές και αναλώσιμες – είναι συναισθηματικές.

6. Ο γάμος δεν είναι για τους ανυπόμονους. Τα ομορφότερα πράγματα που θα σου προσφέρει, απαιτούν χρόνο. Μείνε και περίμενε – μην είσαι βιαστική.

7. Ο γάμος δεν «σηκώνει» κακομεταχείριση, κριτική, φωνές και βία. Όλα αυτά, πνίγουν την ελπίδα για ευτυχισμένη ζωή, καταστρέφουν τις όμορφες στιγμές και διαλύουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη.

8. Ο γάμος δεν είναι αυτοσυντηρούμενος. Δεν τρέφεται από τον εαυτό του -χρειάζεται την φροντίδα σου. Αν όλη σου η ενέργεια δίνεται στα παιδιά, κάνεις λάθος.

9. Ο γάμος δεν είναι βαρετός. Ένας άνθρωπος τελείως διαφορετικός από εσένα, ζει μαζί σου – έχει πλάκα να τον παρατηρείς!

10. Ο γάμος δεν είναι πάντα ήρεμος κι ειρηνικός. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Πρέπει να ξέρεις πώς να διαφωνείς και πώς να διαχειρίζεσαι τον θυμό σου, για να μην αποβούν μοιραίες για τον γάμο σου.

10 πράγματα που είναι ο γάμος

1. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει οικειότητα – βαθιά και ουσιαστική. Ο σύζυγός σου, είναι ο άνθρωπός σου.

2. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει ότι έχεις κάποιον να σε προσέχει πάντα. Σημαίνει αλληλεξάρτηση και αλληλοβοήθεια.

3. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει ότι κάποιος σε έχει δει στις χειρότερές σου στιγμές και, παρ' όλ' αυτά, ακόμα σ' αγαπάει.

4. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να γελάς με αστεία που μόνο οι δυο σας καταλαβαίνετε. Να λες ξανά και ξανά την ίδια ιστορία και να ξεκαρδίζεσαι κάθε φορά.

5. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να μην μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τον άλλον.

6. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να εκνευρίζεσαι συνέχεια με τις ίδιες αφορμές. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα χωνέψεις.

7. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να ανυπομονείς να επιστρέψεις σπίτι, για να μοιραστείς μαζί του κάτι μικρό κι ασήμαντο.

8. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να εύχεσαι να ήσουν εσύ αυτός που αρρώστησε.

9. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να τσακώνεσαι. Προσπάθησε να μάθεις να είσαι δίκαιος, να ακούς, να μαθαίνεις.

10. Να είσαι παντρεμένος σημαίνει να υπόσχεσαι. Να ορκίζεσαι ότι θα βάλεις τα δυνατά σου, ότι θα δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Και να το κάνεις.

mama365
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top