η πίτσα του χορτοφάγου
Υλικά
Για τη ζύμη:
• 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
• 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
Για την επικάλυψη:
• 70 γραμμ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά
• 200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
• 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
• 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
• 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
• Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση.
• Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος.
• Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα.
• Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
• Πασπαλίζουμε το κολοκυθάκι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε μικρό σουρωτήρι να στραγγίξει από τα υγρά του.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση.
• Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα με το σκόρδο και τα χορταρικά.
• Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα.
• Σκουπίζουμε καλά το κολοκυθάκι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της πίτσας.
• Τοποθετούμε επίσης το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
• Ψήνουμε την πίτσα για 20-25′ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να λιώσουν τα τυριά.
Για τη ζύμη:
• 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
• 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
Για την επικάλυψη:
• 70 γραμμ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά
• 200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
• 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
• 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
• 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
• Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση.
• Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος.
• Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα.
• Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
• Πασπαλίζουμε το κολοκυθάκι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε μικρό σουρωτήρι να στραγγίξει από τα υγρά του.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση.
• Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα με το σκόρδο και τα χορταρικά.
• Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα.
• Σκουπίζουμε καλά το κολοκυθάκι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της πίτσας.
• Τοποθετούμε επίσης το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
• Ψήνουμε την πίτσα για 20-25′ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να λιώσουν τα τυριά.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.