Εξαιρετική!!!
Υλικά
- 275 γρ.αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 γρ.ξερή μαγιά
- 50 γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 3 μέτρια αβγά
- 100 ml. και άλλα 350ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε φετούλες
- 1 ½ κ.σ.χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1 ¼ κ.γ. κανέλλα
- 25 γρ. κάστερ πάουντερ (άνθος αραβοσίτου)
- 45 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Κάνουμε στο κέντρο ένα λάκκο και βάζουμε μέσα τη μαγιά και 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο,τα 100ml γάλα και το ένα από τ’ αβγά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
- Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί!
- Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, 3 κ. σ. ζάχαρη,τις σταφίδες και την κανέλλα.Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κάστερ πάουντερ με τα 45 γρ. ζάχαρη, τη βανίλια, τα 350 ml.γάλα και ένα αβγό.
- Χτυπάμε με σύρμα να μην σβολιάσει και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει η κρέμα χλιαρή.
- Όταν είναι έτοιμη,βγάζουμε τα μήλα από το ψυγείο και τα ανακατεύουμε στη κρέμα μας ρίχνοντας μαζί και τους χυμούς τους.
- Αφού περάσει η μία ώρα για τη ζύμη μας,κόβουμε 2/3 και ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο(λίγο πιο μεγάλο από το ταψάκι μας) για βαθύ ταψάκι
- με διάμετρο 23-25 εκ..
- Το στρώνουμε καλά σε πάτο και τοιχώματα,απλώνουμε τη γέμιση.
- Με το άλλο 1/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο όσο η διάμετρος του ταψιού και καλύπτουμε τη γέμιση.
- Φτιάχνουμε ωραία τη ζύμη γύρω γύρω,προσέχοντας να έχει κλείσει καλά η κάτω ζύμη με την επάνω.Κάνουμε λίγες εγκοπές στην επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Αλείφουμε με λίγο από το τελευταίο αβγό,που έχουμε στο μεταξύ χτυπήσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C ,πάνω κάτω αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
magyreuontas
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.