Aυτή η πιτούλα θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της!
Υλικά:
για ένα μεγάλο πυρέξ
bettyscuisineγια ένα μεγάλο πυρέξ
- 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
- (7 φύλλα)
- 5-6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 7-8 μέτριες ντομάτες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 300 γρ φέτα
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και λιώνουμε τη φέτα με το πηρούνι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην αρπάξουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Αν οι ντομάτες είναι πολύ σφιχτές ρίχνουμε και μισό φλυτζάνι νερό, αν είναι ζουμερές δεν χρειάζεται!
- Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια σάλτσα πηχτή.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 3 από τα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα.
- Απλώνουμε τις ντομάτες πασπαλίζουμε με την φέτα και από πάνω ρίχνουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού.
- Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα).
- Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια,
- την ραντίζουμε με ελάχιστο νεράκι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180, στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας!
- Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε!
- Εννοείται πως με σπιτικό, χειροποίητο φύλλο η νοστιμιά της απογειώνεται!
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.