Ζουμερά και με έξτρα γεύση
Υλικά:
για τα μπιφτέκια
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
• 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
• 2 αυγα
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
• 1 1/2 κ.σ ρίγανη
• Αλάτι-πιπέρι
• 1 κουτάκι σόδα
• Ελαιόλαδο
για την γέμιση
• 2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
• 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
• 250γρ φέτα τριμμένη
• πιπέρι
• ρίγανη
Εκτέλεση:
• Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια.Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα,το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά(όσο ένα πιάτο πάστας)
• Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες(σαν καλτσόνε)
• Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
• Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips: Αντι για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα
για τα μπιφτέκια
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
• 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
• 2 αυγα
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
• 1 1/2 κ.σ ρίγανη
• Αλάτι-πιπέρι
• 1 κουτάκι σόδα
• Ελαιόλαδο
για την γέμιση
• 2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
• 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
• 250γρ φέτα τριμμένη
• πιπέρι
• ρίγανη
Εκτέλεση:
• Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια.Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα,το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά(όσο ένα πιάτο πάστας)
• Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες(σαν καλτσόνε)
• Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
• Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips: Αντι για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα
olgascuisine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.