Μοσχαράκι με λαχανικά στη λαδόκολα!

0

Πανδαισία χρωμάτων και γεύσης!

Ένα πιάτο μοναδικό για σας την οικογένειά σας αλλά κατάλληλο και για μπουφέ η τραπέζι.

Υλικά

• 1 1/2 μοσχαράκι κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
• 4-5 μικρές πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 3 καρότα κομμένα ροδέλες
• 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
• Πιπεριά κόκκινη, πράσινη κομμένη κομματάκια ή φέτες
• 3-4 μικρές ντομάτες κομμένες
• κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας σε κομματάκια
• 1/2 φλ. τσαγιού άσπρο κρασί
• λίγο θυμάρι ή ρίγανη
• αλάτι πιπέρι
• λίγη πάπρικα γλυκιά
• 1-2 δαφνόφυλλα [προαιρετικά]
• μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

• Σοτάρετε το κρέας σε λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και σβήνετε με το κρασί.
• Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει [1 ώρα περίπου] ή σε χύτρα σε πολύ λιγότερο χρόνο [βλέπε οδηγίες χύτρας].
• Λίγο πριν κατεβάσετε από τη φωτιά αλατοπιπερώνετε το κρέας.
• Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά της συνταγής [εκτός από τις ντομάτες] τα αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις σοταριστούν.
• Σε 2-3 λαδόχαρτα προσθέτετε το κρέας, τα λαχανικά, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το ζωμό που βράσατε το κρέας, ανακατεύετε απαλά με τα χέρια σας προσθέτετε το τυρί, τα δαφνόφυλλα, το μαϊντανό, το θυμάρι και τέλος προσθέτετε τις ντομάτες σε φέτες.
• Κλείνετε καλά τα λαδόχαρτα να μην χυθούν οι ζωμοί του φαγητού, το τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στους 190-200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

* Ποτέ μην αλατίζετε από την αρχή κανένα κρέας. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να «σφίγγει» το κρέας και να μην το αφήνει να μαλακώσει.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top