Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια!!!
Υλικά
• 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
• 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
• 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
• κανελογαρύφαλο σκόνη
• λίγη πάπρικα γλυκιά
• ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
• τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]
Εκτέλεση
• Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
• Προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σωτάρισμα ανακατεύοντας απαλά.
• Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
• Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
• Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
• Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά και τα μανιτάρια.
• Απολαύστε τα ζεστά.
• 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
• 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
• 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
• κανελογαρύφαλο σκόνη
• λίγη πάπρικα γλυκιά
• ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
• τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]
Εκτέλεση
• Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
• Προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σωτάρισμα ανακατεύοντας απαλά.
• Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
• Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
• Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
• Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά και τα μανιτάρια.
• Απολαύστε τα ζεστά.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.