Θεϊκό γλύκισμα με nutella και ζαχαρούχο!!!

0

Πανεύκολο, αμαρτωλό και απίστευτα εθιστικό!!!

Υλικά

• 220 γραμμ. βούτυρο
• 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
• 2 βανιλίνες
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
• 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 330 γραμμ. nutella
• 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
• Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
• Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
• Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
• Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο.
• Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).
• Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

theonewithallthetastes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top