Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό!
Για πολλούς τα… ταριχευμένα αβγά ψαριών δεν ακούγονται και πολύ δελεαστικά. Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό!
Αν σας αρέσει το σούσι, γιατί να μην δοκιμάσετε λίγο αβγοτάραχο στο πιάτο σας; Αποτελείται από ταριχευμένα αυγά ψαριών και είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμερίας έδειξε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.
Συγκεκριμένα, τα αβγά μερικών ψαριών αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ περισσότερο από το 30% των λιπαρών οξέων που βρέθηκαν στα αβγά ήταν EPA και DHA, τα οποία είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Το αβγοτάραχο του κολιού και του σολομού είναι ιδιαιτέρως πλούσιο στα παραπάνω, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το λάδι του αβγοτάραχου περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 σε σχέση με άλλα ιχθυέλαια.
Αν σας αρέσει το σούσι, γιατί να μην δοκιμάσετε λίγο αβγοτάραχο στο πιάτο σας; Αποτελείται από ταριχευμένα αυγά ψαριών και είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμερίας έδειξε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.
Συγκεκριμένα, τα αβγά μερικών ψαριών αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ περισσότερο από το 30% των λιπαρών οξέων που βρέθηκαν στα αβγά ήταν EPA και DHA, τα οποία είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Το αβγοτάραχο του κολιού και του σολομού είναι ιδιαιτέρως πλούσιο στα παραπάνω, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το λάδι του αβγοτάραχου περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 σε σχέση με άλλα ιχθυέλαια.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.