Φρέσκα λαχανικά γεμιστά με γέμιση από τυριά και παστό χοιρινό
Υλικά
Για 2-4 άτομα
sidagiΓια 2-4 άτομα
- 1 συσκευασία αγκινάρες 600 γραμμάρια
- χυμός από 1 λεμόνι
- 150 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σε μια κατσαρόλα με νερό και το χυμό λεμονιού βράζουμε τις αγκινάρες για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σύγκλινο.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με με το αυγό, το γάλα με το υπόλοιπο λάδι.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα σοταρισμένα υλικά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.