Αγκινάρες γεμιστές με σύγκλινο και τυριά

0

Φρέσκα λαχανικά γεμιστά με γέμιση από τυριά και παστό χοιρινό

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 1 συσκευασία αγκινάρες 600 γραμμάρια
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό και το χυμό λεμονιού βράζουμε τις αγκινάρες για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σύγκλινο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με με το αυγό, το γάλα με το υπόλοιπο λάδι.
  6. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα σοταρισμένα υλικά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top