20 πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το αργότερο μέχρι τα 25!

0

είναι μία κατάλληλη ηλικία για να προχωρήσει κάποιος σε έναν απολογισμό...

Στη ζωή μας, ανά διαστήματα, όλοι κάνουμε ταμείο κι αναλογιζόμαστε τι έχουμε πετύχει, πού κάναμε λάθη και ποιες γνώσεις έχουμε αποκτήσει μέχρι τότε. Η ηλικία των 25, είναι μία κατάλληλη ηλικία για να προχωρήσει κάποιος σε έναν τέτοιον απολογισμό. Όμως ποια είναι εκείνα τα πράγματα που θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει για να μπορέσει να δηλώσει «θετικό ταμείο»;

1. Η ζωή σου ανήκει.
Κανείς δεν είναι κανενός, λέει ο γνωστός στίχος. Εγώ θα προσθέσω πως ο καθένας ανήκει μονάχα στον εαυτό του. Κανείς δε μπορεί να σου απαγορέψει να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου. Η τελική απόφαση, πάντοτε είναι στο δικό σου χέρι.

2. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις.
Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι παντογνώστης. Κάθε μέρα που ξυπνάς, μαθαίνεις καινούρια πράγματα, έρχεσαι αντιμέτωπος με νέες καταστάσεις και συγκεντρώνεις εμπειρίες που θα σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

3. Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να συναναστρέφεσαι με πετυχημένους.
Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι. Πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη φράση βγήκε τυχαία από το στόμα του λαού; Δε θα το ‘λεγα...

4. Τα χρήματα δε ...φυτρώνουν.
Μέχρι μία ηλικία, βρίσκαμε χρήματα στο πορτοφόλι της μαμάς και στην τσέπη του μπαμπά. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, καταλαβαίνουμε πως αυτά τα χρήματα δεν εμφανίζονται εκεί από το πουθενά. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που κάποιοι τα έχουν και κάποιοι όχι και συγκεκριμένοι τρόποι να βγάλεις τα δικά σου.

5. Η δουλειά δεν είναι ντροπή.
Ούτε η αμοιβή. Ο πιο δημοφιλής από αυτούς τους τρόπους, είναι φυσικά η εργασία. Καμία εργασία όμως, δεν είναι ντροπή. Όπως επίσης, δεν είναι ντροπή να ζητάς χρήματα ως αποζημίωση για αυτά που προσφέρεις. Ακούω πολλούς να δουλεύουν τσάμπα επειδή ...ντρέπονται. Είναι δυνατόν;!

6. Δεν είναι ποτέ καλό να θυσιάζεις τα πάντα για ένα σκοπό.
Δε θέλει και ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβεις ότι αν έχεις επενδύσει τα πάντα σε ένα μόνο πράγμα, κι αυτό δεν έχει το αποτέλεσμα που θα περίμενες, γκρεμίζεται όλος σου ο κόσμος. Κι αν γκρεμιστούν τα πάντα γύρω σου, είναι πολύ δύσκολο να τα χτίσεις εξ’ αρχής.

7. Είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές σου.
Όπως έγραψα παραπάνω, η ζωή σου, σου ανήκει. Κάθε τελική απόφαση είναι δική σου επιλογή και για αυτό είσαι κι ο μόνος υπεύθυνος για αυτήν. Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, είναι να επιρρίπτεις ευθύνες σε άλλους. Το πιο δύσκολο, να τις αναλαμβάνεις εσύ ο ίδιος.

8. Το σχολείο δεν είναι ικανό να σου μάθει τα πάντα.
Έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας, που συνειδητοποιούμε ότι το σχολείο, το πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση το βιβλίο, δεν είναι σε θέση να μας διδάξει τα πάντα. Υπάρχουν κάποια πράγματα, που μόνο η πραγματική εμπειρία κι επαφή μαζί τους θα σε κάνει να τα γνωρίσεις επαρκώς.

9. Τα «πρότυπα» δεν έχουν πάντα δίκιο.
Δεν είναι κακό να έχεις πρότυπα. Πολλές φορές, είναι αυτά που μας εμπνέουν να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε ένα σωρό πράγματα. Από την άλλη όμως, τα πρότυπα αυτά είναι ...άνθρωποι. Έχουν τις αδυναμίες τους, κάνουν κι εκείνοι λάθη και πρέπει να είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό.

10. Τα ναρκωτικά δεν οδηγούν πουθενά.
Ακούω πολλούς νέους τώρα τελευταία, να το ρίχνουν σε ναρκωτικά κι απαγορευμένες ουσίες. Παλιά ήταν το τσιγάρο και το αλκοόλ, τώρα προχωρήσαμε στο επόμενο στάδιο. Είναι μερικά πράγματα, που δεν πρέπει να δοκιμάσεις για να εκφέρεις άποψη. Αυτό αρκεί νομίζω.

11. Η ζωή πάει μπροστά.
Ποτέ πίσω. Ότι και να συνέβη, όσο δυνατό χαστούκι κι αν έφαγες, μην κοιτάζεις ποτέ πίσω σου. Αναρωτήσου τι πήγε στραβά, πως πρέπει να συμπεριφερθείς για να διορθώσεις τυχόν λάθη και κοίτα μόνο μπροστά. Το μπροστά είναι αυτό που έρχεται...

12. Οι ηθικές αξίες, είναι σπουδαιότερες από τις γνώσεις.
Σκεφτείτε ένα πολύ απλό πράγμα. Όταν ακούτε πως κάποιος είναι έξυπνος τύπος, νιώθετε θαυμασμό και ίσως ένα μικρό τσίμπημα ζήλιας. Όταν όμως, ακούτε για κάποιον «καλό παιδί» σας κατακλύζει μια ζεστασιά και σχηματίζεται ένα αυθόρμητο χαμόγελο στα χείλη σας. Ποιο προτιμάτε;

13. Στη ζωή δεν έρχονται όλα όμορφα και βολικά.
Οι ατυχίες, ο πόνος και τα λάθη, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κανένας δεν κατάφερε να προστατευτεί από αυτά. Κανένας δε μπόρεσε να ζήσει 100 χρόνια με ένα χαμόγελο στα χείλη. Οπότε μην το σκέφτεσαι και πολύ. Όπως έγραψα και παραπάνω, απλά κοίταξε μπροστά.

14. Μην περιμένεις την επιβεβαίωση των άλλων για να προχωρήσεις στις αποφάσεις σου.
Όταν θέλεις να κάνεις κάτι, μη ζητάς πολλές απόψεις. Μη λαμβάνεις υπόψη σου όλα τα μηνύματα που δέχεσαι από τον περίγυρώ σου. Να ξέρεις πως αν όλοι κάναμε αυτό που μας λένε οι άλλοι, θα ζούσαμε ακόμη σε σπηλιές...

15. Δεν είναι όλοι οι κακοί άνθρωποι στη φυλακή.
Ναι, υπάρχουν κακοί άνθρωποι εκεί έξω και ναι θα τους συναντήσεις και πολύ πιθανό να σε πληγώσουν. Μη μασάς και προς θεού, μην απογοητεύεσαι με το ανθρώπινο είδος. Έτσι ακριβώς όπως είσαι εσύ καλός (αν θεωρείς τον εαυτό του τέτοιον) έτσι υπάρχουν κι άλλοι...

16. Μην ψάχνεις την εκδίκηση.
Δε θα έρθει ποτέ έτσι. Δε θα το παίξω Οσία Μαρία. Ναι, η εκδίκηση είναι γλυκιά. Πολύ γλυκιά. Είναι όμως κι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Για αυτό, έχε την υπομονή να διακρίνεις την κατάλληλη ευκαιρία για να την πάρεις. Μην την κάνεις αυτοσκοπό της ζωής σου.

17. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το σπουδαιότερο πράγμα που έχουμε σε τούτη τη ζωή.
Μπορεί το iPhone να είναι το καλύτερο κινητό. Μπορεί μια Porche να είναι το όνειρο κάθε άντρα και οι Loui Vuitton τσάντες να στοιχειώνουν τις σκέψεις των γυναικών, στο τέλος της ημέρας όμως, αυτοί που μετρούν πραγματικά είναι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, που μας αγαπούν και τους αγαπάμε.

18. Να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.
Μεγάλο πράγμα η αισιοδοξία. Δύσκολο να καταλάβεις τη σημασία της μα ακόμη πιο δύσκολο να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Αν το καταφέρεις όμως, τα οφέλη που θα κερδίσεις είναι αν μη τι άλλο ...άπειρα!

19. Όλοι οι εχθροί σου περιμένουν την επίθεσή σου.
Κανείς όμως, την αδιαφορία. Αν συναντήσετε άνθρωπο χωρίς κανέναν απολύτως «εχθρό», κάτι δεν πηγαίνει καλά μαζί του. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι υποκριτής και το παίζει καλός με όλους. Αν λοιπόν, δεν ανήκεις σε αυτήν κατηγορία, τότε να θυμάσαι, όλοι οι εχθροί σου είναι προετοιμασμένοι να ασχοληθείς και να «παλέψεις» μαζί τους. Κανείς όμως, δεν έχει προβλέψει την αδιαφορία σου...

20. Είσαι πολύ καλύτερος από αυτό που νομίζεις.
Θα κλείσω με ένα πράγμα που πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους όλοι οι ανασφαλείς άνθρωποι εκεί έξω. Στο 99% των περιπτώσεων, είστε πολύ καλύτεροι στα μάτια των υπολοίπων από ότι στα δικά σας. Έτσι και οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι στα δικά σας μάτια από ότι στα δικά τους. Μήπως, να γίνουμε πιο επιεικείς και με τον εαυτό μας;

aridaianews

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top