Χυλοπίτες με κιμά και μελιτζάνες!

0

Ω! ρε μάνα μου!!!!

Υλικά
  • 400 γρ. χυλοπίτες (προτιμήστε τις φαρδιές)
  • 2-3 μελιτζάνες σε μέτριους κύβους τηγανισμένες
  • σάλτσα κιμά (για περίπου 250-300 γρ. κιμά φτιάχνουμε τη σάλτσα όπως θα κάναμε για το παστίτσιο)
  • 1 αβγό για τη σάλτσα του κιμά (προαιρετικά)
  • τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
  • 4 κούπες μπεσαμέλ
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente σε αλατισμένο νερό και αφού τις σουρώσουμε προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο Βιτάμ για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Αν δε θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες,αφού τις ετοιμάσουμε, τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί,τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς να μαλακώσουν.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και στρώνουμε από πάνω λίγη από την μπεσαμέλ μας.
  4. Απλώνουμε τις μισές από τις χυλοπίτες και καλύπτουμε πάλι με λίγη μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα του κιμά,αφού την ανακατέψουμε με τις μελιτζάνες.
  6. Πασπαλίζουμε πάλι με φέτα,στρώνουμε τις υπόλοιπες χυλοπίτες,ξανά λίγη φέτα και τελειώνουμε στρώνοντας στην επιφάνεια του φαγητού την μπεσαμέλ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα το φαγητό μας.
magyreuontas
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top