Μια φανταστική τούρτα από τη Γερμανία!
Υλικά
για τη βάση
magyreuontasγια τη βάση
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κούπας γάλα
- 3 κ.σ. κακάο
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 4 αβγά
- 1/2 κιλού γάλα (500ml)
- 200 γρ. βούτυρο
- 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
- 150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30x40εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
- Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.