Απίστευτη!!!
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά
- 350 γρ σπανάκι ζεματισμένο
- 1/2 από ένα μέτριο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
- 3/4 κούπας σπορέλαιο
- αλάτι,πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Πλένουμε το σπανάκι μας και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να μαραθεί.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τ’ αβγά και το λάδι.
- Προσθέτουμε το τυρί,το σπανάκι,τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλατάκι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά ίσα να ενωθούν. Δεν πολυπαιδεύουμε.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι,στρόγγυλο με διάμετρο 28 εκ.,ή μακρόστενο 32x22 εκ.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.
- Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
magyreuontas
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.