Ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια
Μια συνταγή για ένα εύκολο σουφλέ με πένες , σάλτσα ντομάτας, μπέϊκον ή ζαμπόν και τυριά.
Υλικά
• 1 πακέτο πένες
• 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
• 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
• 300 γρ. μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
• 3 αυγά
• 250 γρ. τυρί τσένταρ
• 250 γρ. τυρί γκούντα
• 250 γρ. τυρί ρεγκάτο
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 200 ml γάλα πλήρες
• 4 κ.σ. βιτάμ
• 3 κ.σ. αλεύρι
• ελαιόλαδο
• λίγη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
• 1 πακέτο πένες
• 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
• 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
• 300 γρ. μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
• 3 αυγά
• 250 γρ. τυρί τσένταρ
• 250 γρ. τυρί γκούντα
• 250 γρ. τυρί ρεγκάτο
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 200 ml γάλα πλήρες
• 4 κ.σ. βιτάμ
• 3 κ.σ. αλεύρι
• ελαιόλαδο
• λίγη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με λίγη ζάχαρη, τα 100 γρ. μπέϊκον ή ζαμπόν και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε με 2 κ.σ. λιωμένο βιτάμ.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά στο τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα λαδωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση πένες και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα ανάμεικτων τυριών και από πάνω του απλώνουμε το υπόλοιπο [200 γρ.] μπέϊκον ή ζαμπόν.
- Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πένες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι μαζί με το αλεύρι και 2 κ.σ. βιτάμ, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Μόλις πήξει ελαφρώς για να εισχωρήσει μέχρι τη βάση του πυρέξ, περιχύνουμε το φαγητό στο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.