Είχατε φανταστεί ποτέ πόσο μπορεί να ταιριάζει γευστικά το μοσχάρι με τα ρεβύθια;
Υλικά
για 4 - 6 άτομα
- 1 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι (ή χοιρινό λαιμό) κομμένο σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- ½ κιλό ρεβίθια
- 200 ml ελαιόλαδο
- ½ κιλό τομάτες ώριμες χονδροκομμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- Αλάτι και ανάλογο πιπέρι
- Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε νερό χλιαρό με τη σόδα και αφήστε να μουσκέψουν
- Εάν θέλετε βάλτε τα σε μία πετσέτα και τρίψτε τα μεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες τους και ξεπλύνετε
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο θερμάνετε καλά και σωτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια έως ότου ροδίσουν
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τις τομάτες , τον πελτέ και το αλατοπίπερο μαζί με 6-8 ποτήρια νερό και βράστε έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβίθια
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.