Μια υπέροχη, λαχταριστή πατατόπιτα.
Μια εύκολη συνταγή για μια πατατόπιτα με μπέϊκον και γραβιέρα.
Υλικά
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
• 1 κιλό πατάτες
• 250 γρ. μπέϊκον σε φέτες
• 400 γρ. γραβιέρα
• 5 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα
• 130 γρ. βούτυρο
• αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισµένο νερό για 25΄.Τις στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε µε τα χτυπηµένα αυγά και αλατοπίπερο.
2.Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε τα µισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Φροντίζετε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.
3.Απλώνετε πάνω στα φύλλα το µπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις µισοβρασµένες πατάτες ρίχνοντας ανάµεσα αρκετό από το µείγµα µε το τυρί και τα αυγά.
4.Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώ- νοντας καλά. Διπλώνετε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνετε 55΄- 60΄ στους 180-200° C µέχρι να ροδίσει.
Υλικά
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
• 1 κιλό πατάτες
• 250 γρ. μπέϊκον σε φέτες
• 400 γρ. γραβιέρα
• 5 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα
• 130 γρ. βούτυρο
• αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισµένο νερό για 25΄.Τις στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε µε τα χτυπηµένα αυγά και αλατοπίπερο.
2.Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε τα µισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Φροντίζετε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.
3.Απλώνετε πάνω στα φύλλα το µπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις µισοβρασµένες πατάτες ρίχνοντας ανάµεσα αρκετό από το µείγµα µε το τυρί και τα αυγά.
4.Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώ- νοντας καλά. Διπλώνετε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνετε 55΄- 60΄ στους 180-200° C µέχρι να ροδίσει.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.