Ώρα για ΤΟ γλυκό!
Υλικά
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 baking powder
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νερό
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 2-3 βανίλιες
- 200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40x35 εκ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
- Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
- Τέλος,λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
magyreuontas
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.