“By far” το καλύτερο!
Υλικά
magyreuontas- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γρ.(1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ। βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 βανίλιες
- 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 1 κούπα αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/2 κούπες νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά.Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
- Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με το χέρι μας πατάμε τα κομμάτια της σοκολάτας να μισοβουλιάξουν μέσα στη ζύμη.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου।Αφού ψηθεί,το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Τα βράζουμε 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
- Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
- Κόβουμε σε κομμάτια.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.