Εύκολη και γρήγορη τάρτα για όλες τις ώρες
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
Για τη ζύμη
sidagiΓια 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 145 γραμμάρια βούτυρο
- Ένα αυγό
- Μία πρέζα αλάτι
- Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια μπέικον κομμένο μικρούς κύβους
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 240 ml γάλα
- Τέσσερα αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
Για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία.
- Την χωρίζουμε σε 8 μέρη και τις ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε 8 φόρμες για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
- Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τις φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
- Σκεπάζουμε ολόγυρα τις άκρες τους με λίγο αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον.
- Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Το μοιράζουμε στις τάρτες.
- Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Μοιράζουμε την κρέμα στις τάρτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά και τις σερβίρουμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.