Λαχταριστοί και μυρωδάτοι πρασοκεφτέδες για όλη την οικογένεια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
sidagiΓια 4-6 άτομα
- 3 μεγάλα πράσα πλυμένα να και κομμένα σε κύβους (περίπου 3-4 φλιτζάνια)
- 4 αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και καλύπτουμε μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα βράζοντας για 4 -5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.
- Στραγγίζετε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
- Προσθέστε τα πράσα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
- Όταν είναι έτοιμο το λάδι ρίχνετε πλάθετε τους πρασοκεφτέδες σε μπαλάκια και ρίχνετε τριάδες στο τηγάνι.
- Τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στραγγίζετε σε χαρτοπετσέτα.
- Σερβίρετε με δροσερό τζατζίκι.

Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.