Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο! Θα το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή μια τηγανιά πατάτες.
Υλικά
Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα ή μια δροσερή ρετσίνα.
- 1 κιλό βλίτα (κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια)
- 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 100 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 200 - 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν.
- Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
- Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.
Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα ή μια δροσερή ρετσίνα.
Gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.