Εύκολο και πρωτότυπο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
Για τα κεφτεδάκια
sidagiΓια 4-6 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γραμμάρια κιμά
- 2 αυγά
- 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- ½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
- Αλέυρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 8 - 10 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος)
- 30 γραμμάρια μέλι
- 5 - 6 σταγόνες χυμός λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό.
- Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.
- Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβουμε και χύνουμε το νερό.
- Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά με την ψίχα του ψωμιού.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.
- Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.
- Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3 -4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (γιαούρτι, σκόρδο, φύλλα δυόσμου, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο) και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.