Καραμελωμένες μπανάνες με σοκολάτα και παγωτό!

0

το εξωτικό γλυκό για όλους

Υλικά:
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 100γρ. κουβερτούρα κλασική
Εκτέλεση:
  1. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και τις κόψτε σε ροδέλες (1/2 εκ).
  2. Σε ένα τηγάνι κάντε την καραμέλα με τη ζάχαρη και το νερό.
  3. Όταν η καραμέλα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, βάλτε τις φέτες μπανάνας (να ακουμπάνε απο την μία τους πλευρά.).
  4. Καραμελώστε απο την μία πλευρά, αφαιρέστε από την καραμέλα και αφήστε τις σε ένα πιάτο με την πλευρά της καραμέλας απο πάνω.
  5. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη στον φούρνο μικροκυμάτων, σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
  6. Ρίξτε σοκολάτα στο κέντρο, σερβίρετε με το παγωτό και περιχύστε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Η Συμβουλή του Σεφ:
  • Μπορείτε να κόψετε την μπανάνα οριζόντια σε 2 κομμάτια και να συνεχίσετε με την διαδικασία.
glikessintages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top